Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 25 augusti 2011

Sandarbete

Det handlar mycket om dammbygget just nu, men ni verkar ju vara intresserade så här kommer mer bilder...


Husse har kört många skottkärror med fin sand till dammen, och jämnat till botten och kanter så att inga stenar tränger upp mot dammfolien sedan. Här är dammen fotograferad från olika håll.Och jag är förstås lika nyfiken som ni på hur det kommer att bli när dammen blir färdig.


Den färdigbyggda stenmuren och det påbörjade vattenfallet ner till den lilla bevattningsdammen. De flesta stenarna till muren kom fram vid grävningen till reningsverket, markbädden och dammen. Men det fanns även stenar sparade från när husse grävde för både poolen och växthuset för drygt 10 år sedan. Så vi har varit självförsörjande på stenar till stenmuren runt dammen. Husse har "bara" behövt köra omkring med skottkärran från trädgårdens olika hörn.


Cementröret vid den befintliga dräneringsbrunnen tänker matte försöka dölja med lite växter så småningom... Det ska även bli växter på kanten runt dammen. Stenarna vid röret kommer nog att användas i vattenfallet på något sätt.


Den mindre bevattningsdammen är fylld med vatten...


...och husse har börjat plocka ut marksten som ska läggas runt dammkanten för att inte dammfolien ska synas. Stenkanten kommer att hålla dammfolien på plats och förhindra att jorden omkring dammen rinner ned i vattnet när det regnar.

Mjau från Tiger

13 kommentarer:

Christina sa...

Roligt att se att det går framåt! Tänk vad katter är nyfikna eller kanske hellre intresserade av allt som är nytt!Ha en bra helg./Christina

Bonnfrua sa...

Det är ju tur att ni var "stenrika" och sparat på materialet så det fanns til hands när det blev bygge av. Har sagt det förut men säger det igen: Så fint det kommer bli!

Vårt röda hus sa...

Ni verkar ha obregränsade stenresurser! Vilken tur att ni sparat på dem. Han är duktig, din husse! Det ser verkligen snyggt och välgjort ut.

Hälsa matte att våra ytterdörrar, både på huset och lillstugan, redan är ockragula. Så därför kanske det är finare att bryta av med mellangrå pardörrar på verandan?

Kram Eva-Mari

livet på landet sa...

Den ser ut att bli riktigt stor..Det går framåt =)
Ha nu en bra dag!
Kurr!

Snäckskalsdalen. sa...

Den här dammen görs inte på en höft, det ser man, vilket arbete och vilket grundarbete, det kommer att bli helt fantastiskt och fungera jättebra! Det är lite synd att jag bor på ett berg, här finns ingenstans att göra en så fin damm, men jag är glad jag får titta på din!
Agneta kram

Rigmor sa...

Å nu börjar jag tro att ni bor någonstans där det är mer än tjugofyra timmar på dygnet...för här går det undan vill jag lova!! Å ingen liten damm blir det heller...
Kram

Anonym sa...

Det ser mycket lovande och spännande ut. Men en sån stor sandlåda och en Tiger........ :-)

Kram

Maria/Javabönan sa...

Spännande, spännande, man vill ju helst se allt klart men jag kan tänka mig att det är megamycket jobb som ligger bakom hittills samt en hel del jobb kvar med. =)

Blir det fisk i också, så Tigern kan meta?

Önskar Tiger & Co en kanonhelg!

Kraaaaaaaaaam

Susanne sa...

Ja du, jag är stum av beundran ;)) Bockar o niger....ni är bäst ;)) Och så härlig rund Tiger är när han är ute på inspektion!'
Trevlig helg på er alla (Dammbyggaren med, min nya idol!)
Kram susanne

Sinna sa...

OJ jag säger det igen. Sååå härligt det kommer att bli när det blir färdigt. Och JA vi vill se bilder, massor av bilder ;-)
KRAM Sinna

Cia40 sa...

Tiger, Tiger....Vilket jobb, och vad din husse sliter !:)...Och matte fotograferar resultatet som är så spännande att se...:)
Det kommer att bli KANON....och du Tiger, tänk vad många guldfiskar det får plats....som du sen kan fånga...hihi
KRAMAR till er alla,Stig o matte Cia:)

Fröken Tindra sa...

Dammen ser så stor ut! Skall bli kul att se hur den blir.
Ha en skön helg!
Kram!

Skogslyckan sa...

Vad spännande det är att följa ert bygge, och hur arbetet fortskrider. Ha en fortsatt mysig helg, för ni hinner väl mysa också!?
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19