Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 6 april 2011

I morse flög de vidare...

Både husse och jag såg och hörde mängder av svanar som lämnade sin rastplats vid Tysslingen tidigt i morse och fortsatte sin färd norrut. Matte var inte vaken så tidigt, så hon märkte inget. Enligt svanräkningen var det nästan 4000 svanar i går, och i dag var det bara 491 stycken kvar! Nu kan det visserligen komma några eftersläntrare söderifrån, men den stora invasionen är nog över för i år. Så nu är våren här!

I dag har det varit lite solsken, 12 plusgrader och fullt av härliga vårdofter. Till och med matte kände att det "luktade vår" nu i kväll.

Snön har minskat rejält de senaste dagarna, men det finns fortfarande snö kvar i de skuggiga delarna av trädgården. Så här såg det ut i söndags, men det är lite mindre snö kvar nu. Att husse har skottat på gräsmattan var för att jag skulle ta mig fram... Eller också beror det på att han behövde hämta ved från vedförrådet när det var kallt i vintras.

Mjau från Tiger

7 kommentarer:

Rigmor sa...

Jaha, å så missade jag svanarna i år med!! Inte kom jag iväg som jag tänkt mej, det är alltid något annat som händer känns det som...Skönt att snön försvinner i allafall, här är det nästan snöfritt nu och igår åkte krattan fram, börjar så smått att kunna göra någonting åt eländet i trädgården.
Ha en fortsatt bra dag!!
Kram

livet på landet sa...

Hej Tiger och matte
Ni har en award att hämta hos mig.
Kram
Helena

Bonnfrua sa...

Här är snön borta och det är så skönt! Maken börjar fundera på vårbruk så nu är det snart bråda tider igen!

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, fy vad det blåste igår. Så skönt att er snö smälter! Här är det i stort sett snöfritt, nu väntar vi bara på att isen ska gå också. För då är det vår på riktigt.

Ha det så bra!
Agneta

Susanne sa...

Vill kika in för att tacka för orden hos mig,,var skulle man vara utan alla ni fantastiska bloggare som stöttar ,,man känner sig aldrig ensam....ja jag hoppas att det bara en rutinsak denna gång,,,usch man blir så trött på detta jagandet på människor som är sjuka...Jag tror jag säger upp mig..och börjar ett nytt liv..Massa kramar från mig till dig..Ha en go helg...

Systrarna Hjertén sa...

Oj, så mycket snö! Här har vi inget kvar nu - Gôtt!!

Trevlig helg!
/Frida

Fröken Tindra sa...

Det är så häftigt med alla svanar i era trakter! Vad skönt att våren kommit till er nu då.
Så du förstör mattes mobiler du, din lille buse?! Förstår om hon blev lite upprörd först.
Ha nu en skön helg!
Kram till er båda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19