Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 12 december 2010

Tre älgar och en räv

Det är spännande att bo på landet! Det är inte bara jag som gillar naturen, utan både husse och matte njuter av årstidernas växlingar och av att vara nära naturen.

När matte åkte en mindre grusväg på väg till jobbet för några dagar sedan, så dök det upp tre älgar bakom en krök. De stod där så stilla på vägen som om de ägde den. Och det gör de nog, för det är en grusväg genom skogen. Älgarna beslöt till sist att flytta på sig, så matte kunde fortsätta med bilen. Den här gången hade faktiskt matte kameran med i bilen (till skillnad mot i början av maj) – men oturligt nog låg kameran i baksätet. Och med tre stora älgar som stod i diket på vänster sida av vägen, ville inte matte kliva ur bilen för att hämta kameran. Hoppas att kameran ligger i framsätet nästa gång matte ser några älgar på så nära håll…

När matte åkte hem från jobbet samma dag skuttade en räv över vägen och hoppade över en stor snödriva in i en trädgård i byn, bara några hundra meter hemifrån. Det kanske var den jag hörde när jag var ute en liten stund...

Här hemma är det fullt av spår i snön efter rådjuren och även några harspår.

I dag lyser solen och det är kallare igen, och jag ligger förstås inne och sover...

Mjau från Tiger

7 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Jodå, jag tar det också piano idag, men imorse så tog jag mig en fågel. Jorå, lämnade bevis i forma av fjädrar och en liten blodpöl på trappen.
Ha´t bra du namne och hoppas att din matte har kameran redo när hon ser älgar igen!
Mjau fr Tiger

Rigmor sa...

Det är det som är tjusningen med att bo på landet, allt som naturen bjuder på, och alldeles gratis är det också! Här matar vi ju rådjuren lite diskret, men nu tror jag grannen upptäckt det i alla fall, han ser lite sur ut...Nu tycker jag gott man kan bjuda på lite vissna blad och buskar, det växer upp nytt sen i vår.
Ha en fortsatt skön och mysig söndag!
Kram

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att du också vill vara med i min julutlottning. Försår att matte blir glad om du skulle ha tur i dragningen.
Önskar dej en fortsatt mysig tredje advent.
Kram Birgitta

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Härlig vinter, här har katterna blivit aldeles runda av både mat och tjock vinterpäls. Här får de tyvärr inte sova gott på duntäcket eftersom husse är allergisk utan åker obönhörligen ut i kylan till kvällen. Törs inte visa hur mysigt du har det för då blir de nog sugna på att flytta hem till dig.
Må så gott
/Karin

Snäckskalsdalen. sa...

Dom är lätta att missa med kameran, älgarna, och stora är dom. Vacker vinterbild.
Agneta kram

Maria/Javabönan sa...

Hej lilla Tiger!

Visst är det underbart att bo så nära naturen. I måndags när jag var på väg hem från Linde så såg jag och sonen ett lodjur, det var en underbar upplevelse. Rund och mjuk som en stor katt med en liten söt svart svanstipp som vippade när den skuttade iväg efter att noga ha inspekterat oss i bilen. Snacka om kramdjur. =)

Hoppas allt är bra med er!

Kraaaaaaaam

Anonym sa...

Visst har vi det underbart på landet?

Må så gott båda två.
Kram Eva-Mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19