Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 20 augusti 2010

Retfulla skator

Häromdagen kom det tre skator och retade mig när jag gick på grusvägen. Jag försökte länge att ignorera dem, trots att de satte sig mindre än en meter från mig och hoppade omkring och kraxade retfullt. Till slut kunde jag inte hålla mig längre utan gjorde en rusning mot dem för att visa vem som bestämmer. Då gav de äntligen upp och jag kunde lugnt promenera vidare till grannens hästhage där jag brukar jaga sorkar. Matte hann inte hämta kameran och fånga mig och skatorna på bild. Lika bra det…


Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Usch, Skator är inte trevliga stackars dig....Hälsa din trevliga matte o önska henne en riktigt trevlig o skön helg! Kram Therese

Snäckskalsdalen. sa...

Och jag kom just in med en näbbmus, men husse och matte mer eller mindre sov så jag fick skrika i högan sky så att matte vaknade. Då slängde hon ut näbbmusen och såg lite sur ut.....konstiga är dom dom som bor här hos mig i mitt hus.
Nu ligger jag och snarkar men jag hör att matte vaknat ordentligt och nu skriver hon komentarer....
Natti natti Pippi

Rigmor sa...

Ja du Tiger, de där skatorna för Svea och Sigrid också en evig kamp emot. Man ser riktigt hur de njuter när de får jävlas.
Jodå, rödklövern blommar här nästan hela sommaren, men det kanske beror på att bonden först slår vallen ganska tidigt och då hinner de komma igång en gång till, innan han slår den en gång nu på sensommaren. Fast de blommar inte lika mycket som första gången.
Ha det gott!!
Kram

Skogslyckan sa...

Strunta i dom jädrans skatorna bara, de slutar aldrig ändå att retas. Nej koncentrera dig på sorkarna istället så de inte gör fula högar i mattes trädgård. Hälsa din matte och ha en skön helg. God jaktlycka!
Kramar Pia

Mor Tuta sa...

Visst är skator ena riktiga rackare. Jag är ju lite rädd av mej så jag går oftast undan när de kommer.
Duktig är du som jagar sorkar, jag fångar en och annan mus som jag stolt vill visa upp, helst på natten. De jag bor tillsammans med brukar inte vara lika glada som jag då.
Mjau, mjau Taggen o Birgit

Monica sa...

Skööööööööönt att få en bild på dig Tiger! Haft funderingar på om matte "glömt dig på taket".......men nu förstår jag att du har fullt upp med att jaga sorkar och skator. Hälsa matte! Kramen.

Cia40 sa...

Dessa eländiga skator! Det finns ett gäng här hemma oxå,som retas och stör min morgon!
De är stöddiga och jobbiga tycker jag,de brukar även sno det som är mitt och som jag inte hunnit gräva ner riktigt...grrrr
Kram från Stig o matte Cia:)

Black Iris sa...

Hej Tiger. Knutte här.
Mig har de satt i en s.k. löplina så att jag ska kunna komma långt åt alla håll på tomten. Det innebär ju inte att jag kommer åt alla skogsduvor som retar mig. Mycket frustrerande.
Kram Knutte

A home far away sa...

Ja skator kan vara extremt retsamma:)

Kram Gunilla i Singapore

Monica sa...

Älskade Tiger, tittar "bara" till dig och kollar att du har det bra.....så länge jag inte ser/hör något antar jag att allt är ok.
Hälsa matte från mig.

Fröken Fräken sa...

Det är ett gäng skator här som brukar mopsa upp sig mot gårdens igelkott, men med den kommer de inte långt...
Inte är det lätt att börja jobba efter semestern, man är ju så bra på att vara ledig och skulle nog nästan kunna tänka mig att vara det jämt! Jag har ju aldrig så mkt att göra som när jag är ledig ju...

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jo du skator kan vara fruktansvärda retstickor och även elaka. Vår Pyret som vi hade för många år sedan hade fått span på ett skatbo med ungar. Det skulle ju inspekteras, men det gillade inte skatorna. Stackars Pyret låg som en rem över gräsmattan medan skatmamma och skatpappa bajsade ner henne. Pyret inspekterade aaaaaldrig skatbon efter det.

Så det är bra Tiger att du schasar bort dem!
Kram,
Regina

skapa och inreda sa...

Bra Tiger! Visa dem vem som har vassa klor och stooora huggtänder....
Mjauuuuu från Raggissarna

Systrarna Hjertén sa...

Ha, ha! Hade varit kul att se en bild!

@ Elisabet, jag ska inte försöka vinna lapptäcket ifrån dig, har valt ett vitt i väntan på att jag syr ett eget...hoppas att det blir verklighet!!

Mvh
Frida

Daniel sa...

Kul att jaga vetja!!!!

Huset vid ån sa...

Hej Svejs! Hoppas att du hade en fin dag igår när vi fick sommarväder.....Idag dessvärre så har vi regning o grått, men perfekt väder för skogen med svampkorgen! Ha en bra dag! Kram Therese

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19