Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 24 mars 2017

Vårtecken


Ett vårtecken hos oss är när isen smälter på dammen och vi ser guldfiskarna igen.


De drar sig upp mot ytan där vårsolen värmer skönt.


Nu har all snö försvunnit även hos oss som bor i skogskanten. Det är bara den sista ruttnande isen kvar på dammen. Solen, vinden och värmen har gjort underverk den här veckan.


För så här såg det ut så sent som i måndags på vårdagjämningen, då vi fick nysnö!


Ett annat vårtecken är snödropparna som blommat länge och har slagit ut och växt sig större.


Annars har vi haft fullt upp de senaste veckorna. Förra helgen firade matte och övriga släktingar mattes pappa som fyllde 95 år! Det blir många år omräknat till kattliv... Flaggan var i topp hos mattes föräldrar.


Så här stiliga var mattes föräldrar när de gifte sig, 19 och 25 år gamla. I höst är det 70 år sedan...


Även jag har haft fullt upp och är knappt inne mer än på nätterna nu när solen värmer så skönt på dagarna. Här ligger jag i kvällsfåtöljen redo för natten.

Mjau från Felix

lördag 11 mars 2017

Tulpaner och vår


Matte fyllde år i häromdagen. Hon fick en härlig tulpanbukett som står i uterummet. Där steg värmen med solens hjälp till närmare 22 grader i dag...


...när det var den första soliga och varma vårdagen. Ute var det 8 plusgrader, men i skuggan från skogen har vi fortfarande gott om snö.


Snön som tidigare har rasat från poolhuset ligger i en hård snödriva, precis där min hemliga ingång finns. Och jag som längtar ut till poolhuset där det också blir varmt och skönt när vårsolen skiner. Jag ska fråga husse om han inte kan skotta till min ingång...

Mjau från Felix

söndag 5 mars 2017

Snödroppar och pelargoner


Snödropparna kämpar på i snön och den isande kalla vinden.


De har inte slagit ut än, men har stått så här i rabatten bra länge nu. Säkert i över en månad.


Matte har vattnat igång pelargonerna i uterummet, men har inte klippt ner alla och tagit så många sticklingar än. Men det är hög tid, och jord och krukor är inhämtat från växthuset i dag, så det är nog på gång...


Själv försöker jag att alltid vara i centrum, som här på min favoritmatta i hallen. Där rullar jag fram och tillbaka från sida till sida så fort någon kommer i närheten, för jag gillar att leka och busa. Att jag sedan inte fastnade riktigt på bild beror på att jag är så fruktansvärt snabb när jag rullar runt.

Mjau från Felix
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19