Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 14 november 2015

Ovanlig november


Det är svårt att tro att det är november och bara två veckor till första advent, när det mera känns som oktober ute. Det har varit ganska gott om sol, 8-11 grader varmt på dagarna och väldigt få frostnätter. Löven på forsythian vid grusgården har i alla fall börjat skifta till gult, men det är inte mycket som har ramlat av där än. Men på gulplommonträden i bakgrunden är löven helt borta nu.


Det är nästan så att bilden på vår lilla väg som fortsätter ner till grannarna skulle kunna vara tagen på våren i stället för i november.


Vid groventrén står sommarkrukorna fortfarande kvar. Tagetesen som fanns där tidigare är visserligen borta, men resten ser ut att trivas fortfarande, både till vänster om trappan...


...och till höger. Matte låter dem stå så länge det är varmt och de håller sig så här fina.


Efter att matte och husse tömde växthuset i mitten av oktober har varmkomposten fått flytta in där i stället. Maskarna måste ju överleva hela vintern. I år har husse gjort ett tält av fiberduk till komposten och några krukor med växter som ska övervintra i växthuset. Tidigare vintrar har det varit ett bygge av frigolit, men i år provar husse det här i stället.


Frukterna på chilin "Jamaican bell" som inte hann mogna i växthuset blev röda direkt när de kom in i förrådet där det är lite varmare.


Jag tillbringar mer och mer tid inne i mattes säng, för trots den ovanliga novembervärmen och sol, så är det korta dagar nu. Jag blir alltid lite höstdeppig och skulle kunna tänka mig att gå i ide fram till våren.

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

livet på landet sa...

Jag det verkar som vi går mot varmare tider numera.. Dom pratar ju om en temperaturhöjning i världen med ökade naturkatastrofer.. Vi får hoppas att det inte blir så illa.
Klart det är skönare för kissar inne i värmen nu och man blir ju så våt om tassarna.
Kurr från oss i norr ♥

Lena sa...

Ja, vilken höst! Trots allt känns det lite kallare i luften nu på kvällarna.
Här sover de fyrfota mest hela dagarna och nätterna... Utom natten när Lusse fångade en STOR mus inne i hallen....
Ha det gott!
Lena

Anonym sa...

Det är en märklig höst vi har, ibland känns det som vår. Har isolerat växthuset, för det borde nog bli kallare snart.
Ha det bra!
Birgitta

Villrose sa...

Hm. Tiger vet vel hvilken tid det er...
Her er det fem blå nå.

Ela sa...

In the warm blanket is cosily :))
Greetings

Evas Kvarnaro sa...

Ja vilken härlig fin november, men i söndagsnatt vände det snabbt till rejält kallt -14 gr, -- sedan +4 gr, ett lappkast. Så nu är det regn och milt igen.
Jag höll mig borta från Sverige i 17 dar för att hälsa på släkten, lika bra att stanna längre när även där var vackert och varmt länge.
Att gå i ide har jag alltid velat göra i november, så jag och Tiger kunde göra sällskap i boet, *fniss* Men månaden blev bättre än man kunde tro.

Varm kram/ Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19