Nu är plommonen på Victoriaträdet slut. Men så här såg det ut för ett tag sedan.
Matte och husse har ätit plommon, kokat plommonmarmelad och bakat mjuk kaka med plommon.
Växthuset är på väg att tömmas för säsongen. Det har varit dålig skörd på tomaterna i år, men en del annat i stället, som den här äppelgurkan...
...och slanggurka.
Det har blivit paprikor...
...som ändrar färg när de mognar.
Den här chilins frukter...
...ser ut som små klockor, men så heter den också "Jamaican bell".
Physalisen har precis som tomaterna gett dålig skörd, men det har i alla fall blivit några.
Men den nästan svarta chilin "Gusto Purple" ger desto mer.
Riktigt stora heta läckerheter.
Och så klasarna på vinrankan med de blå vindruvorna förstås. De är små, men goda säger matte. Men lite märkliga eftersom man blir lika blå på tungan som av blåbär, och trots att de är så små kan de ha 4 kärnor var...
Mjau från Tiger
6 kommentarer:
Så många läckerheter du har i din trädgård och växthus! Det är lyxigt att ha egenodlat och det smakar helt annorlunda! Äppelgurka, det var helnytt för mig! Smakar det mest äpple eller gurka, tro?!
Plommon, gott! Och egen paprika, måste vara jättegod!
Agneta kram
Oj, så mycket gott du får plats med i växthuset. Den där äppelgurkan skulle jag vilja veta mer om. Eftersom jag inte är så stor på gurka hoppas jag den smakar mer äpple. Alltid kul att prova nya saker.
Ha det så gott
Anette
Jo men en hel del har det ju blivit hos dig. Har aldrig hört äppelgurka förr låter spännande, du får utveckla det någon dag så vi får höra hur den är.
Det är dåligt både här och där med växthusskörden hör jag var nog för kallt i våras.
Ha nu en fin höstdag
kram Meta
Hej igen!
Tack för länken till äppelgurkan! Jag önskar jag hade haft ett växthus, men vi är ju i total avsaknad av ett sådant, men det är ändå roligt att läsa och lära lite grand om nya saker, i det här fallet gurkan alltså! Och Impecta skall jag titta in hos! Massor av frestande fröer!
Kramar
Härlig skörd! Här har tomaterna mognat sent i år, men de mognar fortfarande....
Smakar alltid bäst med egenodlat!
Kram Lena
Skördetid även hos dig, vad duktigt.
Plommonträdet Viktoria har väldigt goda plommon, vi har ett och även ett Opal.
Vi bara plockat och ätit som de var, ingen sylt av något, bakat plommonkaka.
Klapp och kram/ Eva
Skicka en kommentar