Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 6 maj 2014

En tur på Konstrundan

Min extrahusse och extramatte (mattes bror och svägerska) har åkt hem efter nästan en veckas vistelse här hos oss. Det har blivit en del utflykter åt olika håll under veckan, bland annat tog matte med halva släkten på Norra Vätterns Konstrunda. Matte tänkte visa er lite bilder...


Det första stoppet blev i Rönneshytta, vid Rönne kapell där det finns både ett kafé och FaB keramik. Matte hittade en söt liten vas till vårblommorna som fick följa med hem. Den här helgen fanns det även tavlor av Jörgen Kron där. Det var så mycket folk i kaféet så matte tog inga bilder inomhus, men på länkarna kan ni se mera. Kapellet ligger vackert på toppen av vitsippsbacken.


Strax intill finns Strömslunds Krukmakeri, ett mysigt krukmakeri i ett uthus. På länken finns många fina bilder på keramikföremålen.


Där finns jättefin brukskeramik som är ovanligt tunn och lätt. Keramik behöver inte vara tung. Där har matte varit tidigare och hittat fina saker.


För er som missade konstrundan och bor långt från de här trakterna finns det även en webbutik.


Bilturen fortsatte sedan till hamnområdet i Askersund (inte någon bekant bil på bilden).


Där finns Hamnmagasinet, med ett antal småbutiker som har öppet under sommarsäsongen. (Inte någon bekant person på bilden heller).


En av butikerna är Butik Konstantin som säljer konst och konsthantverk från trakten kring Norra Vättern.

På våningen ovanför butiken finns Askersunds Konsthall där det under Konstrundan pågick en samlingsutställning med ett föremål från varje deltagare. Fortsättning följer...

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Meta sa...

Tänk att det alltid skall vara kalas eller annat måste göra när det är konstrundor inte alltför lång bort. Men någon gång skall det väl bli. bra att du ger tips till nästa vända.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Lena sa...

Vilken fin runda ni gjort!
Gillar keramiken. Skulle kanske ta en tur någon gång....
Tänkte greja ute idag, men sen kom regnet och ikväll är det styrelse möte på Uskavi!
Ha det gott!
Lena

Hjärtruds Stuga sa...

Vilken härlig konstrunda. Kan inte annat än att bli sugen på att åka till Askersund. En riktigt mysig stad att besöka särskilt sommartid.

Må så gott

Kram Karin

Solglitter sa...


Kikar in för en vårhälsning ♥
~Kram Lollo~

Carina sa...

Önskar så, att jag hade kunnat åka på er konstrunda, men på något märkligt sätt så räcker aldrig tiden till....kanske får ändra prioriteringar, men nu är det ju fasadrenovering etc etc.
Ha det gott.

Mon jardin en ik sa...

Trevligt att få följa med. Keramiken tycker jag särskild om.
Anje

Anki sa...

Ser ut som en lagom utflykt... många fina stopp på vägen.
Ha det gott!

Evas Kvarnaro sa...

Oj så kul. konstrundor gillar jag och brukar åka på Österlens vid Påsk m.m. Men i år blir det inget sådant, tiden räcker inte till.
Ska tänka på denna plats till nästa år, tack för tipset.

Må gott kram/ Eva

Rigmor sa...

Askersund är ju en vacker stad, och hamnmagasinet har jag besökt några gånger, dock inte under någon konstrunda.Tur med vädret hade ni också, det är ju betydligt trevligare om besökarna inte dryper av regn när de kommer in i de små ateljéerna!! Så med andra ord...tur det inte var idag ni gjorde rundan!!
Kram kram

Black Iris sa...

Det är så suveränt det här med bloggandet.. Man får följa med på så många trevliga utflykter och tänk så mycket fint och trevligt det finns här i vårt land..

Kram Maidi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19