Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 17 juli 2013

En doft av smultron


Från tidig vår till sen höst är det alltid något som blommar här i tassemarkerna. Nu är det Schersminbusken som härstammar från mattes föräldrahem som blommar som bäst.


Den har enkla blommor med fyra kronblad på varje blomma. Omkring busken sprider sig en doft av smultron...


...så matte brukar kalla den för smultronschersminen. Men matte läste nyligen att den sorten brukar visst inte bli mer än en liten buske på 1,5 meter.


Den här busken är gigantisk, säkert 4-5 meter hög. Så det är kanske ingen riktig smultronschersmin. Men den doftar i vilket fall som helst ljuvligt av smultron.


Även de två andra schersminbuskarna, som husse och matte klippte ner för ett par år sedan, blommar i år. De buskarna har flera kronblad på blommorna än den andra busken och blommorna är mera runda och delvis fyllda. De börjar dessutom blomma innan "smultronschersminen", som alltid blommar lite efter. De andra schersminbuskarna doftar också gott, men har inte alls lika mycket smultrondoft.


Pelargonerna vid förstukvisten blommar också flitigt nu...


...och skylten intill talar om var vi är. Självklart är det i trädgården matte och husse håller till när de har semester. Fast det är mest arbete i år eftersom det är flera projekt som pågår samtidigt. Målningen av huset och garaget var projektet under april och maj. Det återstår kanske något, men i stort sett är det avklarat. Återkommer till de övriga projekten...

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Rigmor sa...

Schersminen...den har blommat över här för lääänge sen!! Så vi har väl nån udda tidig variant...luktar gudomligt i alla fall.
Det gäller att prioritera rätt...lite nytta och lite vila och avkoppling, det ska ju kännas att man har semester också!! För min del är ju semestern över redan, men går sjukskriven den här veckan ut, så lite ledigt blir det ju i alla fall, fast det kunde ju vara roligare...Och jag håller blicken låg...för det är mycket på huset som skulle behöva målas i år!!
Ha en fin fortsättning på sommaren!!
Kram kram

Lisa sa...

Jag vill också ha en stor, doftande schersmin! Vår är stor och doftlös (fast otroligt vacker). Smultronschersminen jag köpte förra året har inte ens behagat blomma i år... Kan bara uppmana er alla att lukta på godsakerna allt ni orkar!

Kram från Lisa och Sir William

Lena sa...

Schersminen doftar underbart här också!!! Har ju också en sådan där 4 meters buske.... och det doftar smultron!
Lycka till med projekten!
Kram Lena

Fröken Tindra sa...

Den där doften alltså... Mmm... Den är helt underbar!! Skall också skaffa mig en så´n buske så småningom. Njut ni vidare av er väldoftande trädgårdskamrat! =0)
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

En äng full av orkidéer, det är lycka det och likaså en doftande smultronschersmin! När det kommer duster så njuter man. Vi har en liten, men den har redan blommat över.

Härligt med sommar för Tiger och våra katter här, och att man är hemma hela dagarna. Nästan, då!

Agneta kram

Solstrimmor sa...

Men så perfekt när de härliga doftande schersminerna blommar efter varandra! Då får ni njuta länge. Roligt med en smultronschersmin med historia. Jag tror den är äkta.

Solskenskram Eva-Mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19