Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 10 februari 2013

En snörik och märklig vecka

Det har på flera sätt varit en märklig vecka.


Det har snöat varje dag, så det är ingen risk att snön försvinner än på ett tag. Gulplommonträden på framsidan är nertyngda av snö...


...och rododendronbuskarnas vita mössor har blivit tjockare.


Den stiliga jättegranen som syns bakom garagetaket är vackert snöprydd. När matte och husse flyttade hit för drygt 30 år sedan var granen bara en liten gran som i flera år fick julgransbelysning, innan den "växte ur" sin roll som julgran.


Bakom växthuset är skogen som en vit vägg.


Det är rena rama trollskogen här. Lite märkligt att skogen syns mera när den är vit av snö.


En del säger att det inte händer något på landet... Men vad säger ni om följande? De mindre vägarna här omkring har mestadels varit glashala och helt osandade den senaste veckan. Matte har råkat ut för olika incidenter varje dag, vilket har varit olustigt och gjort att matte har blivit försenad till jobbet flera dagar.

I måndags var det en extrabred långtradare, som just lastat av en skogsmaskin, som stod parkerad strax före en kurva på en smal grusväg. Det gick inte att komma förbi. Chauffören tyckte att matte kunde åka i snödrivan, men det tyckte inte matte var någon bra idé, speciellt inte som det stod en snökäpp i vägen... Men chauffören var snäll och backade in på skogsvägen i kurvan, så matte kunde komma förbi.

I tisdags mötte matte en timmerbil med släp på ungefär samma ställe. Timmerbilen kom i full fart bakom kurvan... Matte höll till höger på den smala vägen och hoppades att det skulle gå bra, vilket det faktiskt gjorde! Men hjärtat hoppade upp i halsgropen på matte.

I onsdags när matte kom i den tvära svängen mitt i byn och var på väg ner mot slätten dök plötsligt långtradaren från i måndags upp bakom nästa backkrön. Den här gången var skogsmaskinen pålastad och det var en halvmil från i måndags, så det var inget väntat möte. Ingen chans att kunna mötas, utan matte fick backa uppför backen. Det var halt och slirade en del för matte, och lastbilen fick sedan backa och ta ny sats för att komma upp i den lilla backen.

I torsdags var det värre... När matte kom runt en kurva där det är en lång nerförsbacke stod det plötsligt en traktor med släp tvärs över vägen. Släpet med höbalar låg i diket. Matte lyckades som tur var stanna bilen i tid, men det var glashalt i backen, så när matte skulle backa tillbaka för att vända gled bilen bara i sidled... Det var bara att vänta närmare en halvtimme innan en lastmaskin med sand i skopan kom. Med sand under hjulen gick det bättre att backa tillbaka uppför backen. Vägen och snödrivorna var jämnvita, så det var inte helt enkelt att backa en kilometer på en krokig väg, till närmaste skogsväg där det gick att vända. Sedan fick matte åka tillbaka och ta en annan väg.

I fredags följde matte ett råd från en arbetskamrat som tyckte att det var bättre att åka en omväg på den något större vägen än den genväg som matte brukar åka, och har åkt i mer än 20 år... Men det rådet skulle matte inte ha följt, för det slutade med att matte fick vända om och åka den mindre genvägen i alla fall. För vid vägkorsningen till riksvägen stod det en långtradare med släp som inte kom upp för backen och kunde ta sig ut på stora vägen. Så bil efter bil fick backa nerför backen och vända på en mindre grusväg. Det var mycket trafik på riksvägen, så det dröjde innan bilisterna förstod att långtradaren inte tog sig upp för den osandade vägen... Varför sandar man inte vägarna? Åtminstone backar och kurvor kunde man väl sanda? Jag är glad att jag inte behöver åka bil som matte gör. Det räcker att höra när hon berättar alla historier. Men jag fäller ut broddarna (klorna) när det är halt ute...

Sedan har matte haft huvudet fullt med tankar på en kär faster som förra helgen togs in på sjukhus. I går morse gick hon bort efter en kort tids sjukdom. Så matte och övriga släktingar är både ledsna och överraskade, och tänker förstås på de allra närmaste anhöriga.

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Carina sa...

Då får du lov att pussa på din matte riktigt mycket och vara snäll mot henne, inte rivas och klösas, utan bara ligga stilla i knät och spinna och kurra så hon känner hur ycket du tycker om henne....och så får du hälsa henne att det var tur att det gått så pass bra vid alla de där tillfällena som du berättat om.....häromkvällen ramlade jag pladask på alla fyra och strax efter ramlade matte och låg där raklång, men hon började skratta åt sig själv....konstig matte jag har....
Vov vov på dig från Hampus

Jaja, jag ska hälsa från matte också, säger hon.DS

Meta sa...

En sak är då säker du har fått lära dig hur man kör på vintern det är inte illa det heller. Inget ont som inte har nåt gott med sig kan man ju säga den gången.
Inte samma sak med sorgen. så är ju livet ibland orättvist kan man tycka men det var säkert den bästa lösningen för din faster.
Ni kommer säkert att minnas alla fina dagar och tider med henne, det vill hon säkert att ni gör.
Ha nu en skön söndagskväll utan bilen hoppas jag
Kram Meta

Anonym sa...

Ojoj det var inte dåligt vad mycket konstigt och tråkigt som hänt i veckan...ojoj...

Tursamt ändå att matte klarat alla incidenter med livet i behåll....
Åååå så ledsamt när, När och Kär går bort...alltid lika sorgesamt och svårt och tomt.
Hoppas kommande veckan blir bättre.
Ann-Louisekram

Mor Tuta sa...

Det var mycket som hänt denna vecka, tur att allt slutat väl och inga olyckor, som det så lätt händer.
Undrar om det är uppe i dina krokar som sonen brukar träna på skidorna?
Det verkar vara gått om snö hos dig.
Hoppas de sandar vägen så det blir lättare för dig att åka denna vecka.
Kram Birgit

Lena sa...

Ja, väglaget har inte varit det bästa den här veckan.... Skönt när det trots allt går bra, även om det är besvärligt! Småvägarna är både smala o hala nu för att inte tala om drivorna....
Ha nu en skön söndagskväll!
Kram Lena

Rigmor sa...

Vintern tog liksom en repris...och den verkar hålla i sej. Besvärligt väglag på många ställen, men efter att ha läst hur ni har det...så jag här är väl problemen inte så stora!! Tar jag mej bara ut till stora vägen så brukar det gå bra sen.
Sorgligt med faster, ibland sker det så oväntat och man hinner inte fatta. Var det så allvarligt tänker man, eller vad hände?? Extra varma kramar till er alla!!

Elna sa...

Oj vilken vecka. Allting händer på samma gång. Det låter ungefär som filmen måndag hela veckan. Jag hoppas du får en fin vecka nu och slipper all dramatik.

Kram och klapp

samson sa...

Vist är det konstigt att det måste sparas på sanden
det var en händelserik vecka
tråkigt med er faster
KRAM
maggan

annika sa...

Vilken dramatisk vecka! Tur att du är en van bilförare. Visst är det konstigt att de inte sandar. Det är som om de som sköter vägarna tror på att det löser sig av sig själv. Tur att ingen blev skadad vid tillbuden. Nej det är tur att jag har cykelavstånd till jobbet.
Jobbigt med din fasters oväntade bortgång.
Var försiktig ute på vägen
annika

Oljekritan sa...

ja hua ligen vad snö!! Inge bra när man ska köra bil..skönt du slipper Tiger..jojo här finnes en liten kattfröken så söt som socker vadd..
Och ut på landet vill jag såklart..vi jobbar på det..och plötsligt händer det.
Nu säger vi godnatt och min lilla Fina hälsar så gott.
Kram Karina

Susanne sa...

Oj, så mycket snön ni har! Fy, vilken jobbig vecka för stackars matte, otäckt med vintervägar ;((
Hoppas veckan som kommer blir bättre ;)
kram Susanne

Raija sa...

Ser att ni också har en hel del snö, precis som vi.

Visst händer det en hel del på landet :-). Även om det inte är så roliga saker, som det du beskriver. Vi har som tur är bara en kort bit till den större vägen och där saltar de. Men visst händer det att det blir en hel del avåkningar här också.

Anki sa...

Skönt att alla incidenter ändå fick ett lyckligt slut... känner igen det där med att backa - vår väg går inte heller att mötas på...
Sorgligt med din fasters oväntade bortgång... alltid ledsamt när en kär familemedlem går bort.
Ha det så bra det bara går!

livet på landet sa...

Tänk att det verkar ha hänt något efter vägen varje dag men vilken oerhörd tur ändå att allt verkade sluta bra. Synd att beredskapen med sandning inte riktigt funkar. Här i norr är vi nog mer beredda och utrustade för halka och snö. Tråkigt med den kära fastern. Verkar som ni haft en väl tung vecka.
Kram ♥

Lussan sa...

Va rädd om dig vännen på vintervägarna! Här har vi fått vinter på nytt efter att vårsolen hann titta fram och ge mersmak.

Ha en fin dag/Kram Lussan

Marianne sa...

Att det är både mer spännande och roligare att köra bil på vintern det visste jag, men det där lät verkligen inte kul, bara väldigt spännande!
Tur att inget hände!!
Skickar en extra kram som värme i sorgen efter faster:(
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19