Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 20 juni 2012

Rhododendron och en tiger i skogshörnan

I trädgården finns det flera rhododendronbuskar. Allra först blommar de två vita rhododendronbuskarna i skogshörnan.


Nu lite senare blommar den här mörkt rosalila rhododendron som står strax bakom. Som ni ser är den omtyckt av både bin och humlor.


I år har den blommat med mängder av blommor.


Matte tycker att blommorna har en underbar färg. De är mera intensiva än den vanliga lila rhododendron som man brukar se mest av överallt, och som vi har på framsidan av huset.


När kvällssolen lyser på de rosalila blommorna blir de ändå mer intensiva i färgen. Här är några av blommorna fotograferade från skogshörnan med växthuset i bakgrunden.


Just nu ser det ut så här i skogshörnan. Matte har inte hunnit rensa där eftersom det nästan bara regnar... Några lupiner har förirrat sig dit, alldeles intill där det faktiskt finns en liten groddamm (fast den inte syns). Men så länge lupinerna inte sprider sig får de stå kvar där. Den rosalila rhododendronbusken skymtar högst upp till vänster.


Skogshörnan består av några terrasser i en ungefärlig trekant. Från det här hållet syns inte hela den rosalila rhododendronbusken eftersom tujan skymmer den. När den köptes var det meningen att den skulle vara en låg tuja som inte blev högre än en meter, men allt blir inte som man har tänkt sig. Den är nog ca 5 meter hög vid det här laget! Så för att se rhododendronbusken bättre får man gå lite åt vänster...


... till den här stenen i kanten av skogshörnan, där man om man tittar som jag gör ser rhododendronblommorna så fint som på bild nummer 2. Matte har fotograferat mig från skogshörnan in mot trädgården här.


Här sitter jag på samma sten och matte har tagit ett par steg åt vänster...


...och vänt kameran åt höger. Bergenian trivs där intill stenen och har växt rejält de senaste åren. Jag trivs också i kvällssolen på den här mossiga stenen. Bakom mig växer hundkexen tills husse brukar ta fram röjsågen. Längre bort skymtar en av drivbänkarna, växthuset och jordgubbslandet. Bågarna är täckta med ett bärnät, så att inte rådjuren äter upp jordgubbsplantorna som blommar för fullt nu.

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så fint med rhododendron, blommorna är minst sagt magnifika. Här har dom redan blommat över trots det kyliga vädret vi haft. Nu har vi sol och varmt och det är knappt så man tror på det.
Vilken härlig kattsten! Så ska man ha det, lite upphöjt, det kommer liksom med rangen av att vara just katt!
Agneta kram

annika sa...

Rhododendron finns det endast en av i min trädgård.Eftersom tomten inte är så stor så tittar jag på grannens buske istället. En nackdel med att bo så här är att det är liten yta att vara på. Jag skulle vilja bo utanför stan just för att ha större tomt att odla på.
Var hos Kicki på Min Skattkammare i dag. Hemåt tog jag vägarna över Billinge. Hörde att du bor där nånstans i krokarna. Jag har trott att du bor bortåt Frösvidalhållet :)

Kram

Elna sa...

Ja det är verkligen en vacker lila färg på dem men vackrast är ändå Tiger *ler*.

Kram och klapp

Elna

Vårt röda hus sa...

Du har det så vackert runt dej, du Tiger! Jag önskar dej och matte en trevlig midsommar med sol, värme, matjesill och dillkokt nypotatis!

Midsommarkram från Eva-Mari

Rigmor sa...

Nu vet jag vad jag saknar, rhododendron!! Jag har ingen rhododendron!! Verkligen vackra, varför har jag inte tänkt på det tidigare...??
Önskar er en riktigt skön och trevlig midsommar, och hoppas att vädret håller i sej när det nu äntligen hittat hit!!
Kram kram

Lena sa...

Vilken mysig sten att ha som utsiktsplats!!!
Trevlig midsommar önskar Sussie, Zelda, Lusse och deras matte!

Pelle sa...

Fint revir du har! Inte för att jag bryr mig om såna där rho..rodo..äh...buskar, men grönska e viktigt för trivseln av en katt. Och passar så bra mot din fina pälsfärg(samma som min).Tass tass!

Spirande grönt - sa...

Härlig plats att hålla uppsikt från.

Ha en härlig midsommar,
Rebecca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19