Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 10 juni 2012

Regnig vecka med en del solglimtar

Under veckan har det regnat alla dagar utom två dagar. Det var dels på Nationaldagen då matte passade på att fira med trädgårdsjobb, och dels i fredags när det var en vacker försommardag då det var studentexamen för mattes yngsta systerson. Även en av husses systersöner tog studenten samma dag.


Den blågula studentbuketten plockades i tassemarkerna. Buketten består av blå iris, gul daglilja, blå akleja, gul vårkrage, gulgrön daggkåpa och vita hundkex. Hundkexen har på engelska det vackra namnet "Queen Anne's Lace".


Flaggan var dagen till ära hissad i topp hemma hos studenten. Den vajade stilla mot försommarhimlen och alla njöt av den vackra dagen, inte minst den nybakade studenten.


Mattes semestervecka kan annars summeras som en regnig vecka men med en del solglimtar. I dag har vi hittills fått regnskurar i 7 omgångar, men med korta soliga stunder däremellan. Vi har sprungit ut när solen skiner och in igen när nästa skur kommer. Här studsar regndropparna i dammen vid en kraftig regnskur. Den blå irisen som planterades i höstas blommar så fint i bakre kanten av dammen, och i förgrunden växer en nyinköpt sumpkalla i den grunda delen av dammen. Funkian till vänster verkar också trivas intill dammen. Mellan regnskurarna framåt kvällen hörde vi även göken som ko-koade ovanligt nära tassemarkerna.

Vi fick en glad överraskning i veckan och matte säger att jag är en riktigt turkisse, för tack vare mig har matte vunnit igen.

Bild lånad från Ellas hus

Det är den här fina kudden som snart kommer hem till oss. Jag gillar att bekanta mig med nya kuddar... Det är Ellinor med bloggen Ellas hus som hade en utlottning med flera fina kuddar som hon har sytt själv. Kudden har dessutom dekoration i decoupageteknik med hjälp av en servett, vilket låter spännande. Stort TACK för den fina vinsten!

Tidigare i våras hade vi turen att vinna både det ena och det andra, men det har varit så mycket annat så det blev aldrig någon bild på de vinsterna. Men det kommer här när vi ändå är inne på tema vinst. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga. Hoppas att ni inte blir avundsjuka på de fina vinsterna. Allt på bild är inte vinst, men nästan...


Hos Christine med bloggen Nattugglans garnpåsar hade matte turen att vinna ett par fina pulsvärmare. De är jättefina med uddspets i kanten och grönt mönster. Tusen tack för dem! Och Christine hade gjort ett fint kort som följde med dem. Nu vill man ju inte tänka på det, men förr eller senare blir det höst och då kan de behövas.

Hos Marie med bloggen Kavalkaden vann matte det fina magnethjärtat som nu sitter på kylskåpet tillsammans med flera andra magneter. Det påminner om trädgården året om. Tack för det fina blomsterhjärtat! Och inte blev det sämre av att det följde med ett par svarta pulsvärmare med grå lurvig kant som bonus, eftersom matte även köpte ett par små fina naturvita pulsvärmare med lurvig kant på rea av Marie. Så nu slipper matte verkligen frysa om handlederna, för nu har hon flera olika pulsvärmare, både långa och korta, i olika färger och modeller, som passar vid olika tillfällen. Perfekt för henne som är frusen på vintern.

Bonuspresenter är alltid kul. När matte tidigare vann ett fint silverarmband hos Carola med bloggen C De-Sign kom det en fin lavendelstav tillsammans med vinsten. Det doftar lavendel när man klämmer på den, vilket jag också tycker luktar gott. Fantastiskt fint hantverk, och dessutom ett handmålat kort som följde med som bonus från Carola! Stort tack för den överraskningen!

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

annika sa...

Grattis till alla fina vinster. Jag gillar också pulsvärmare i olika utföranden. Men vilka skurar det har kommit i dag. Mannen har haft ett plastskynke i närheten av sina arbetsredskap. Det har varit av och på mest hela dagen.
Vacker bukett som du fick ihop. Jag brukar också ta i Kirskål för de fina blommorna.

Kram

Skaparglädje sa...

Så många fina vinster du vunnit, du har verkligen tur.
Trist med allt regnande och att springa ut och in mellan skurarna känner man igen.
Vilken fin Nationaldagsbukett ni plockat.
Tack för din kommentar hos mig och välkommen att titta in hos mig igen.
//Anne-Lie

Vårt röda hus sa...

Grattis till så många vinster! Ja, jag har också varit turgumma på sista tiden! Verkligen en krydda i vardagen:)
Vi har nog sprungit ut och in vi också. Igår var det rent skrattretande! Tur vi har ett glädjehus att äta rabarberpaj i... idag när kusinen kommer blir det nog kaffe med paj där. Om nu inte dagens regnprognos är fel?

Ha det gott.
Kram Eva-Mari

Ps. Hur har det gått med den vackra grästuvan som ni tog från skogen?

Bea sa...

Hej!
Grattis till alla fina vinsterna!
Vilken tur-gumma :)
Ha en bra dag / Bea

Snäckskalsdalen. sa...

Dammen är lika vacker när det regnar på den som när det inte regnar! Och växterna runt om har ju verkligen satt fart.
Så många fina presenter, gratulerar!
Agneta kram

Helena sa...

Hej!
Det slår mig plötsligt idag att jag glömt att tacka dig för awarden jag fick för ett tag sedan...förlåt!
TACK för att du tänkte på mig!!!!
KRAM från mig!

Fröken Fräken sa...

Ja, nu tycker jag faktiskt att det kan räcka med regn för ett bra tag framöver! På avslutningsdagen hade vi +6 grader här... (då hade man ju behövt både handledsvärmare och ett och annat värmande därtill)Men just nu verkar det som att sommaren verkligen är på väg tillbaka.

Pilgrim sa...

Om du inte får något gensvar ska jag skicka ett par plantor till dig när mina har förökat sig :-) What comes around goes around!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19