Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 16 maj 2012

Tysslingedagen

Tack för alla födelsedagshälsningar! Tyvärr blev det en av alla regniga dagar som vi har haft nu i maj. Så här års när det blommar som vackrast tycker både matte och jag att det ska vara solsken på dagarna! I slutet på förra veckan kom det mer än 60 mm regn på några dagar. Sedan har det fyllt på med ytterligare regn nästan varje dag. Det betyder att det är vattendränkta åkrar och vatten i alla diken överallt här.


Matte tittade till lite extra när hon åkte till jobbet häromdagen. Alldeles intill vägen, där den här brusande forsen är, brukar det normalt bara vara en mindre bäck som man inte lägger märke till i skogen. 


Men nu gick det inte att missa att vattnet forsade så skummet yrde. Tänk så det kan bli...

Om ni inte vet vad ni ska göra i morgon torsdag, på Kristi Himmelsfärds dag, så rekommenderar matte en tur till TysslingedagenDet är en dag med hantverk, konst och kultur i Tysslingebygden, strax här i närheten. I år är det 20-årsjubileum, så det blir säkert extra kul. Matte tänker nog gå på en konsert kl 15 i Tysslinge kyrka med vokalensemblen Vocado. De fick pris som Årets kör 2011, är inspirerade av och påminner en del om The Real Group, som husse och matte också gillar.


Förra året var matte till Anders Persgården där de höll på och byggde om gamla hönshuset till bostadshus (nr 12 på kartan). I år är huset färdigt, så nu vill matte se hur det blev...


Ett sista tips från matte för den här gången: Om ni inte har varit där tidigare är ett besök hos m.o.m. också att rekommendera (nr 13 på kartan). De tillverkar jättefina möbler.


Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Elna sa...

Ja det regnar och det regnar. Nu vill vi ha sol! Vackra bilder.

Kram och klapp
Elna

Lena sa...

Hoppas på fint väder imorgon!
Om ni är på station nr.13 på Tysslingedagen - fortsätt gärna till nr 15 - Hagtorp! Välkomna!

MICKAN sa...

Kallt och blåsigt har vi här. Tack för tipset, det är faktiskt roligt att åka till sådana ställen. hantverk, fik mm ... härligt

Snäckskalsdalen. sa...

Samma här, regn och storm, storm och regn.....Fast idag har utetemperaturen fördubblat dig, mot 8 alla andra dagar är det plötsligt 16!

Och gratulerar Tiger, 11 år! Det är en bra ålder. Här är vi 14 och 7 år (och Nisse som är 7 tycker jag fortfarande är en kattunge....)
Agneta kram

Black Iris sa...

Ja, som det kan bli med detta väder..
Något slags vårväder har vi inte sett till ännu tyvärr..

Kram Maidi

Rigmor sa...

Nu blir jag kluven...vi har familjemiddag i morgon, och så lockar du med Tysslingedagarna...Hade ju varit trevligt!! Men så är det, eftersom jag jobbar varann helg så blir det ofta så att lediga helger är vi ute med husbilen eller träffar barn och barnbarn. Jag får följa rundan på din blogg istället!!
Kram kram

Helena sa...

Gratulerar i efterskott!
Läcker bild på vårbäcken :-)
KRAM från mig!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ååhh Tiger, grattis i efterskott!! Elva år, oj då är du ju farbror nu!

Tysslingedagarna ska vi nog prata tyst om för matte för hon måste jobba hela dagen och vi vet att det är precis sådant här som hon tycker är roligt, inte att sitta och hamra på sin dator hela dagarna.

Ha en riktigt fin lång helg!
Kramar,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Fröken Tindra sa...

Ja, vad är det för trist majväder vi fått?! Hoppas att matte får en god tur idag!
Idag firar vi vår randige treåring!
Kram!

Mor Tuta sa...

Det skvätter ovanifrån även här. Synd att vi har lite för långt till alla begivenheterna, det skulle vara intressant att se allt.
Ha en fortsatt skön helg
Taggen o Birgit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19