Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 11 maj 2012

Rapport från tassemarkerna

Här hinner vi inte riktigt med i trädgården nu när allt växer så det knakar. De senaste dagarna har det regnat rejält, så då föredrar både jag och mina människor att vara inomhus. Husse har mätt upp nästan 60 mm regn! Det betyder att det är blött på åkrarna, men även att björkarna har blivit riktigt gröna. Matte pratade som vanligt så här års om musöron i björkarna och att det är då man ska klippa rosorna. Förstår inte vad hon verkar snurrig på den fronten... Jag VET att det inte finns några möss uppe i björkarna, för jag är den som håller koll på mössen! Rosorna har jag däremot ingen koll på, utan det överlåter jag till matte.


Vid infarten blommar forsythian så vackert i år. Den är alldeles gul och har varit det i flera veckor nu. Förra året var det bara någon enda gren som blommade.De här fina vårstjärnorna (chinodoxa) har dykt upp på ett helt annat ställe än förut. Även scilla och vårlök har förökat sig i trädgården. Är det myrornas eller fåglarnas förtjänst?
Rabarbern växer snabbt. Så här såg den ut i början på maj. Är inte bladen fantastiska när de är så här krulliga?


Svarta vinbärsbuskarnas blad är ljusgröna och skimrar i kvällssolen.


Husse satte potatis innan värmen och regnet. Så den borde väl växa snabbt den med! Det här är andra året med potatis i det gamla jordgubbslandet som ligger parallellt med växthuset och med vinbärsbuskarna till vänster.

Mjau från Tiger

12 kommentarer:

Nillis sa...

Hihi vad rolig du är Tiger med dina funderingar om möss i björkarna :-) fina bilder med, kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här är matte alldeles förundrad över hur fantastiskt forsythian blommar, det kanske är ett forsythiaår i år. Men oj vad vi har gråtit när matte läste om Dewey, det var sååå sorgligt i slutet, matte fällde också tårar...men nu försöker hon lära oss att vinka för det tyckte hon var så rart att Dewey gjorde. Tokiga matte=)

Vi önskar dig en fin fredagskväll och helg, hälsa de tvåbenta också!
Kramar,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Jenny sa...

Hej Tiger!
Du är rolig du;) (angående musöronen på björken hihi!)

Vad fint det blommar hos er, och nu lärde jag mig att det är en gul forsythia jag har i vår trädgård, tack:)

Ha en trevlig helg både du o matte!

Kraam Jenny

Vårt röda hus sa...

Du har det så fint i dina tassemarker! Nu är det lätt att leva både som djur och människa även om det hos oss har kommit hela 24+24+10=58mm regn denna vecka! Hittills...

Ha det så gott i dina marker.
Kram Eva-Mari

Pelle sa...

Min matte snurrar också om musöron på björken. Har absolut inte sett några där fast jag klättrar i en ibland. Nog något de missuppfattat bara. Du har så trevliga utsikter hos dig, bra potatisland att gräva i också. Vårt potatisland är övertäck för att någon som heter Frost inte ska ta potatisarna på nätterna. Då e ju jag inne så den kan jag inte jaga bort.

Fröken Tindra sa...

Här klipptes rosor när det var musöron i björken. Du måste kika igen, Tiger! Risken är att du missat dem för i år nu i och för sig...
Rabarberna ser ju för sköna ut innan de vecklar ut sig i sin fulla prakt!
Ha en skön helg!
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, så mycket det regnar, vi har tömt vattenmätaren 2 ggr tror jag och den har varit nästan full båda gångerna och det är väl ca 35 mm i den.....maj regnar bort. I alla fall hittills. Undrar om det inte skall anses vara den torraste månaden i vårt land....har för mig det. Men inte i år, kanske.

Ja, cirkulationspump. Jag har visat er damm för Peter här och han är vansinnigt imponerad. Ni har ju i alla fall lite jord att gräva i, det är lite lite av den varan här, men på sikt hoppas jag verkligen att vi får till det med både damm och vattenfall! I alla fall ett litet av varje.

Rondellerna med de rosablommande träden är så fina och likaså dom blå blommorna i trädgården!

När vi bodde i Göteborg älskade jag att gå i Allén (bred trädkantad gata tvärs genom centrala stan) där och titta på scillan när den blommade för där hade dom verkligen satt många lökar under årens lopp! Underbart.

Agneta kram

Hoffmans Design sa...

Vilka rabarber. Jag var ner hos min svärfar idag men dom var inte så stora som dina. Vi skall ha rabarberpaj till efterrät i dag. Kram Hoffmansdesign

Christina sa...

Här har det gjorts rabarber på längden och på tvären! Och vi fyrbenta ligger i uterummet och solar våra magar!/Lila-Christina och katterna i Skepparkroken

Linnea Eriksdotter sa...

Och här har vi redan vinbär på rödvinbärsträdet! OTROLIGT!
Vad vacker Forsythian är! Sån vill min man ha upp mot skogen...

Ha det gott,
hälsning från oss i Solglänta!

Linnea o de håriga

MICKAN sa...

Åh, vad det växer hos er.

Finns väl inget som är så gott som potatis kokt med dill.

MICKAN sa...

Hahahaha .... musöron och så kan det ju även finnas häxkvastar i björkarna också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19