Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 29 juli 2011

Skogshörnan

I skogshörnan, som består av tre terrasser, blommar det nästan hela växtsäsongen. Tidigt på våren är det kabbeleka, gullviva, daldocka, bergenia, mahonia och flera olika lökväxter, dvs de lökar som sorken har lämnat kvar efter sitt kalasande de senaste vintrarna...

Senare på våren och försommaren blommar tre olika rhododendronbuskar, fänrikshjärta, iris och lupiner. Därefter kommer de brandgula liljorna.


Just nu blommar funkia, gul nunneört, stjärnflocka, vit och rosa astilbe i framkanten av skogshörnan. Höstrudbeckian och gullriset längst bak är snart på väg att slå ut...


Stjärnflocka


Stjärnflockan är populär av humlor och bin som surrar flitigt bland blommorna. I år blommar den inte lika rikligt som förra året. Det beror på att rådjuren har varit där och kalasat på topparna innan blommorna hunnit slå ut.

Vit astilbe

Rosa astilbe

Sorken har härjat här även den senaste vintern. För i år saknas det en hel del växter, t.ex. den tjusiga chokladfärgade aklejan, rödbladiga alunroten, rödbladiga kärleksörten, trädgårdsklint, allium, påsklijor, pingstliljor och ytterligare några blommor. Sorken gillade tydligen dem också...

Härifrån skogshörnan har jag bra utsikt över trädgården. Jag sitter gärna och spanar på den här mossbeklädda stenen framåt kvällen. Matte tycker att jag ska ta alla sorkarna innan det blir vinter igen.

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Rigmor sa...

Ja, sorkarna ska väck!! Ger dom sej sen på min nya Stjärnflocka ska jag göra pälstofflor av dom...små sådana...men ändå. Den flockan som jag la´ut bild på sist är inte den riktigt röda, jag har en ännu rödare, men den har precis blommat över och de nya knopparna har inte riktigt slagit ut än.
Mycket vackert som blommar hos er, här har jag inte riktigt hunnit med allt i sommar, så det behöver rensas ordentligt. Det märks att den som har en aningens gröna fingrar jobbar heltid hela sommaren...
Ha´en skön lördag!
Kram

C De-sign sa...

Så fint med ett parti som blommar hela säsongen! Sorkar vill man inte ha..... Tiger kanske hjälper till..... Önskar dig en skön lördag! Kram fr C

Christina sa...

Sorkar är inte välkomna! Inte mullvadar hellre! Så Tiger gör ditt jobb!!!/Christina

livet på landet sa...

Så många olika fina sorter.Det blir en färggrann blandning att njuta av. Bara för Tiger att jobba med sorkbeståndet..han skulle nog behöva ett gäng kattkompisar kanske för att hinna med alla =)
Ha en bra dag!!

Susanne sa...

Hej
Ja, Öland har verkligen inte visat sig från sin bästa sida under min semester ;(( Tittar också på växthusdrömmar, jättebra!
Har har försök med Astilbe flera gånger men inte lyckats, hur gör du? Fina växter du har ;))
kram susanne

Anonym sa...

Vackra bilder. Nu har jag antecknat att jag ska köpa stjärnflocka och vit astilbe, jättebra med bloggar där man får nya tips.

Tiger är lika stilig som vanligt. Hoppas han tar många sorkar.

Kram

Bonnfrua sa...

För min del är funkian en ny bekantskap i min trädgård, men å vad jag njuter av dess blommor nu!!! Det är verkligen en härlig skogshörna ni har, hoppas att er Tiger kan minimera beståndet av sorkarna.

Bea sa...

Sorkar är en plåga, ringbarkar de inte träd så äter de lökar och rötter på smakliga växter!!
Fint har du i alla fall i dina rabatter!
Må gott! /Bea

Fröken Tindra sa...

Ja, du Tiger! Du får allt sätta fart nu och hjälpa matte med sorkarna! Det var värst vad de försett sig av mattes fina blommor. Inget kul alls förstår jag.
Astilbe är så fina. Jag har också några olika.
Sköt om er!
Kram!

Vårt röda hus sa...

Ja du Tiger, du får gärna ta våra sorkar också. Men pass upp, vovvarna våra är inte så förtjusta i tigrar! Det är nog bäst att du stannar hemmavid.
Hälsa matte och tacka för alla goda råd. Berätta också att NU går det att lägga till min blogg i följar/blogglistan på hennes blogg!

Kram och god jaktlycka!
Eva-Mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19