Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 1 maj 2011

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!...

Nu kom vi att tänka på några lämpliga sångrader igen... (fast sången heter egentligen Majsång).

Matte säger att tiden verkar vara ur led. Först hade vi lång vinter, sedan blev det några sommarveckor, och nu kom våren... April månad har bjudit på skön sommarvärme de senaste veckorna. I går slog det om och blev kallt och blåsigt, lagom till valborgsmässofirandet och maj månad.


Att det blåste kraftigt syns på flaggan vid Askers hembygdsgård i går. Jo, både matte och husse frös på kvällen, fast åtminstone matte var välklädd med långkalsonger och allt... Men det hjälpte inte när man stod ute i blåsten några timmar.


Blåsten lugnade ner sig något i skymningen, tillräckligt så det gick att tända brasan i alla fall.

Men i dag har vi haft aprilväder med snöbyar och bara 8 plusgrader. Måste jag tala om att jag låg länge på förmiddagen på mattes duntäcke?

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

annika sa...

Ja fy tusan så kallt det blåser i dag. Jag håller mig inomhus. Igår kväll valde vi att stanna hemma. Vi var hos sonen med familj så det blev lite senare än tänkt och då valde vi soffan framför brasan vid slottet.
Nu får vi hoppas att detta bara är tillfälligt och att det sköna vädret återkommer.

Kram
annika

Rigmor sa...

Snö?? Det lät inte roligt!! Inte blev det Tångsätter heller, jag fick rycka in på jobbet och ta en journatt. Med facit i hand gjorde det kanske inte så mycket, jag är en riktig fryslort...men det känns inte riktigt som valborg om man inte får se en brasa, det enda jag kunde se från jobbet var ett fyrverkeri över hustaken.
Ha´en bra kväll, här har vi tänt en brasa...
Kram

Fröken Tindra sa...

Snöbyar?! Det låter ju inget vidare! Förstår att matte och husse frös igår kväll. Tråkigt! Här har varit sol idag och kring 10-12 grader. Vi har solat lite i lä för att grunda lite inför resan vi snart skall bege oss på. =0)
Ha en skön start på veckan Tiger! Och hälsa din matte att ha detsamma!
Kram!

Mor Tuta sa...

Även vi har det kallt och blåsigt i dag, så jag gosade ner mej ordentligt i husses säng på förmiddagen. Nu skiner solen så då tog jag mej en tur ut bara för att kolla att allt är som det ska.
Visst är det skönt att inte behöva vara med ute och frysa vid de där konstiga eldarna som alla ska titta på. Jag vet att min matte o husse "pälsade" på sej ordentligt i går.
Önskar dej en skön vecka
Mjau Taggen o Birgit

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Hur kommer det sig att nu när det är kväll, ja då slutar det blåsa och solen är hur vacker som helst från klar himmel? Mitt på dagen när vi klöv ved då haglade det! Jag tycker det är bakvänt!
Vi såg slutet på brasan i Ervalla igår kväll, tur man klätt sig väl för nu är det väl som det ska med vädret kan jag tro. Må så gott
/Karin, Måns och Stubban

Snäckskalsdalen. sa...

En vajande svensk flagga och en brasa, då är det vår!
Agneta kram

Sinna sa...

Jag håller med dig Tiger. Det är ingen ordning alls på årstiderna längre...Hur ska det här sluta ;-)
KRAM Sinna

andi sa...

Hej!
ja fy vad ruggigt det blev igen. En sån mysig majbrasa ni fick värma er vid i alla fall :)

Kramis

Anki sa...

Den brasan skulle man behöva värma sig vid idag, men man får väl göra en åkarbrasa istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19