Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 14 maj 2011

Min födelsedag!

I dag är det min födelsedag! Jag fyller hela 10 år! Så nu har både matte och jag firat jämna födelsedagar i år. Förra året berättade jag om när jag flyttade hem till matte och husse. Nu ska ni få se lite bilder från när jag var ung och busig.

När jag var liten var jag mycket mörkare och skarpare i teckningen än vad jag är i dag. Matte säger att det är alla gråa hår... Men det ligger lite sanning i det för jag har fått mera vita hårstrån i pälsen, även där jag inte är vit, om ni förstår vad jag menar.


På den här bilden är jag 3 månader gammal, och undersöker fjärilskrassen. Jag gillar fortfarande att undersöka allt i trädgården. I dag har det varit en solig och skön trädgårdsdag här hemma. Då håller jag koll på både matte och husse, så att de gör vad de ska. När matte rensar ogräs är jag väldigt bra på att hjälpa till. Då kan matte gosa med mig samtidigt, fast hon kallar det för att jag springer i vägen...


Här är jag också 3 månader gammal och leker med en pingisboll under skohyllan i hallen. Jättekul! Jag sticker ner framtassarna mellan spjälorna och puttar till bollen. Jag är fortfarande väldigt bra på att dribbla med en boll eller en papperstuss. Det är dessutom extra kul om man gör det under en mattkant eller skohyllan.


Jag har alltid gillat att klättra! Jag har berättat om det tidigare. Här är jag 5 månader gammal och klättrar i mitt klätterträd som husse har tillverkat. Jag klättrar fortfarande i det, men mest på vintern när jag inte kan klättra i riktiga träd. Men det är väldigt bra att vässa klorna på också.


Roliga sovställningar hade jag redan som liten kattunge. Jag gillar att ligga på rygg och sova, men ibland trasslar jag in benen åt olika håll... Här är jag också 5 månader gammal och har mer eller mindre slocknat mitt i ett språng. Matte brukar säga att hela mitt första levnadsår var jag inte stilla mer än när jag sov. Det var alltid full fart. Matte brukade fånga mig mitt i leken, lägga mig på rygg i sin famn och klia mig på magen för att jag skulle lugna ner mig och ha ro att sova. Utmattad som jag var efter all lek fungerade det perfekt! Vad matte inte visste då var att min nattningsprocedur skulle fortsätta i alla dessa år. Fortfarande när jag kommer in på kvällen brukar jag jama tills matte eller husse sätter sig i min favoritfåtölj, så att jag kan hoppa upp i knät. Jag vill bli kliad på magen, jag njuter och spinner tills jag somnar och kan sedan ligga själv i fåtöljen efter en stund. Men de behöver inte fånga mig i flykten längre...

Mjau från Tiger

18 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

En katt som är Oxe, är du kanhända lite envis och stönig? välkommen i klubben i så fall!

Grattis på dagen!

Anki sa...

Hurra hurra meeooowww från matte å Skruttis i dag!

Cia40 sa...

GRATTIS TIGER !!!!,HIP, HIP, HURRAAAAAA, på din 10 ÅRSDAAAAAA...!!!!!
Tyvärr Tiger, har mattes blogg varit ur funktion (som hon själv..hihi) ett tag...:)
Har inte kunnat ge kommentarer, men jag/vi hoppas det fungerar nu...?:)

Du är ju en akrobat med klass Tiger...Liiite vigare än mig, men jag, Stig,kan gräva djuuuupt efter ben...helst när det legat nergrävt ett tag och smakar ,så gott (luktar pest, tycker matte)...hihi

KRAMAR till dig på din STORA dag..!!!:)
Från Stig och hans matte, Cia:)

♥ Babbi sa...

Grattis på födelsedagen..lite i efterskott..jag fyllde 10 i Januari men min matte behandlar mig fortfarande som en bäbis :( fast hon är rätt ok ändå...ibland...! Hälsningar från Lars-Åke gm Babbi

fotopunktMis sa...

Mjaaauuu och Grattis från Sennan..Lilleman o Lillemor..PS gillar dina sovställningar DS

Rigmor sa...

Oj då, GRATTIS en dag för sent!! Får skylla på att jag jobbade långdag igår och inte hann in och kolla några bloggar...
Stilig kisse, och det ploppar upp en liten melodislinga "...jag kungen är över alla här...", med all rätt!!Sen kanske inte resten av texten stämmer in så bra.
Ha´nu en bra söndag, efterlängtat regn kom i natt och den ena kattdamen har fullt upp att kolla alla sorkhål, vet inte om sorkarna vaknade till liv extra mycket.
Kram

Fröken Tindra sa...

Men stort grattis i efterskott Tiger! Fina kattungebilder på dig. Vad skarp du var i teckningen då. Måste ha med de grå håren att göra ja. ;0)
Vi firar tvåårsdag här på tisdag. Och det är vi så glada för med tanke på att han sprang bort tidigare i år. Det är en underbar känsla som kommer över mig ibland när jag stryker hans fina päls och tänker på det.
Ni är för härliga, ni katter!
Kram på er!

Snäckskalsdalen. sa...

Gratulerar på födelsedagen!
Jag hoppas den för med sig massor av räkost, skinka i tunna skivor från charkdisken (inte plastinpackad vara, usch nej) en ost av bättre sort, grädde och fetyoghurt! För det får vi här varje dag (ähum...). Varje dag vi fyller år alltså.
Du är väldigt snygg och stilig nu, men du var väldigt söt som liten pisse.
Här är vi 13 år och 6½ år.
Kramar från
Pippi & Nisse gm
Agneta

Anonym sa...

Grattis Tiger! Jag undrar om inte du var storpudel i ditt förra liv... du liknar mig så mycket. Jag har också uppfostrat mina männsikor till att serva mig med mat, gos, godis, promenader, lekar och uppmärksamhet när jag vill. Jo, Tiger, så är det nog, du var en stolt aprikos storpudel förut!
Vov vov Lilla Vargen

Hoffmans Design sa...

Grattis till världens underbaraste katt.
Kram från Antonija och Sofia

Monica sa...

Grattis Tiger på din födelsedag! Förlåt att jag är en dag sen.....men du vet idag fyller jag själv jämt....hm,hm,hm.....dock inte 10 år...hi,hi. Sedan är jag inte i Swedala så jag har inte riktigt "koll" på allt.
Var rädd om er både du och matte. Kram från mig.

livet på landet sa...

Grattis och hoppas din födelsedag blev fylld med gott kattmums. Fina bilder på dig!
Kurr
från Helena och kissarna i norr.

Sinna sa...

GRATTIS på sig Tiger (om än några dagar för sent) Du var såå söt när du var ung och du är så stilig nu när du är lite äldre. Våran stora "guling" fyllde 10 år i april så nu har båda nått en aktingsvärd ålder och jag tycker att ni bär upp den med heder
KRAM Sinna

Black Iris sa...

Ojoj, så söt du var där Tiger. Grattis till dina 10 år.
I förra inlägget skrev ni om datorstrul och gudarna ska veta att jag slet mitt hår då.
Hela mitt inlägg försvann så jag fick göra om det och sen har jag sett hos er alla att ingen av mina kommentarer finns kvar.
Man kan bli galen för mindre..

Kram på er
Maidi

Ellinor sa...

Grattis Tiger! Och hälsa matte att det är kul att hon vill vara med i min utlottning! För jag antar att det in är du som ska få den om hon vinner?!
Kram
Ellinor

Anonym sa...

Grattis lilla mjukis till dina tio! Hoppas du får tio bra till:)
Mitt ena bonusbarnbarn med familj bor under körsbärsträden i "din" by, längs vägen mot Blacksta (tror jag, en inflyttad dalkulla med dåligt lokalsinne).

Må så gott i allt det vackra som nu är.
Kram Eva-Mari

Skogslyckan sa...

Stort grattis i efterskott! Jag har kollat om det finns stämplar på det lilla våffeljärnet, men jag hittar inga. Jag har aldrig sett ett sånt litet gulligt förr.
Ha en fin dag, här ösregnar det!
Kramar Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad roligt att spana in ditt "fotoalbum" från när du var en liten kattunge. Tänk att du är tio år nu eller är det 90? Hur är det nu...går det 7 eller 9 kattår på ett människoår??

Hur som helst, här kommer en stor grattiskram från oss (i efterskott)!
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19