Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 20 mars 2011

Allting vitt, vitt, vitt…

Nu kom matte och jag att tänka på en sångtext igen som passar som rubrik… I fredags morse när vi vaknade var det VITT ute! Det var det förut också, men nu var det MYCKET snö i luften och VÄLDIGT MYCKET snö på marken. Snön gick jämns med trappen vid förstukvisten. Oturligt nog var husse inte hemma och kunde skotta gångar till mig… och matte hade inte tid eller ork (eller kanske inte lust?) att skotta.


När matte öppnade dörren för att släppa ut mig fick jag en mindre chock. Jag satt och funderade en kort stund, men vände sedan snabbt på förstukvisten och gick in igen. När matte hade sopat av trappen gjorde jag ett nytt försök…

Men det var ju så MYCKET snö. Hur skulle jag ta mig fram egentligen? Jag velade fram och tillbaka på trappen flera gånger medan snön fortsatte att falla. Jag var till och med nere och vände UNDER trappen för att komma undan snön.Till sist tog jag mod till mig och tog sats… Det blev en tokrusning genom snömängderna. Först hoppade jag sakta och gracilt, men det var ju så kallt och otäckt om magen, så till slut slängde jag mig fram genom snön så fort jag kunde. Jag siktade in mig på förrådet, där jag sedan satte mig tillrätta vid fönstret och tittade ut på eländet. Uschiamej, så otäckt det var med så mycket snö! Jag som trodde att det snart var vår...

Det var tur att husse kom hem i går kväll, så att det blev skottat...

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du Tiger, livet är inte lätt när vädret ställer till såna besvärligheter. Nu får det räcka! Hoppas det här gör att våren blir desto härligare... när den nu kommer?
Hälsa matte att hon var en riktig sötnos som liten. Förmodligen är hon det nu också! Och tacka för tipset om dahliaföreläsningen!

Kram Eva-Mari

Sinna sa...

Hmmm. Det där känner jag allt igen från killarna här hemma. Dom sitter på trappen och tittar lite frågande på mig när dt har snöat om jag inte ska skotta snart så dom kan ta sig till ladan för att kolla efter lite möss :-)
Om det inte blir skottat, ja då vänder dom oftast och går in igen ;-) Ha en bra dag
Kram Sinna

Maria/Javabönan sa...

Lilla Gulletiger då, snön försvinner snart ska du se.

Här i Gammelbo väntar vi tillökning, upptäckte det i helgen så ingen har någon aning om när. Bör ju i alla fall bli inom 6 veckor, det är samma hårboll som förra året.

Ha nu en mysig vecka allihopa, matte och husse med så klart.

Kraaaaaaaaaam

annika sa...

Härliga bilder som visar hur du ogillar snön...men vad ska du göra.

Matte ser så go och glad ut. Gratta henne i efterskott då hon har bytt tiotalssiffra.

Kram

Fröken Tindra sa...

Vilken bedrövelse till snö! Att komma nu igen på oss. Usch! Men här försvann den fort. Hoppas att den gjorde så även hos dig. Och då räknas inte husses skottande! ;0)
Vår lille "rymmarkisse" sover mest och tar det lugnt. Men nog är han vid dörren och jamar ibland. Förstår han ingenting?
Hälsa matte!
Kram!

Fiff sa...

Tack Tiger för att jag fick följa med dig på ditt snöäventyr! Som du såg hos oss så var jag och matte ute och planterade igår, och vi hade det mysigt och busigt på gräsmattan. Hoppas våren kommer till dig också snart! Det är ju så mycket spännande dofter som kommer fram, och fåglar på gräsmattan! Fast akta dig för svanarna, de är nog lite stora ;-)
Kram från Ebbe ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19