Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 16 juni 2016

Smörblommor och trädgårdspyssel


De senaste dagarna har matte och jag pysslat här hemmavid. Matte har plockat flera buketter med smörblommor och hängt på tork på gardinstängerna.

(Mattes bror har tagit det här fotot)
I trädgårdslandet har vi rensat ogräs och sått bönor, och det tyckte jag var kul.


Armeringsnäten är uppsatta så bönor och ärter har något att klättra på sedan. Kärleksörten trivs i främre hörnet, och för övrigt är det några olika sorters salvior längs kanten. Det finns även luftlök som matte köpte för några år sedan hos Lena i Hagtorp, och mitt i trädgårds- och blomsterlandet tronar höstrudbeckian, som än så länge bara ser ut som en grön buske.


När matte rensade en del ogräs såg vi de här söta blommorna i pergolarabatten intill grusgården. Det är troligen en stenbräckeväxt med bladrosetter vid marken och långa stänglar med små söta blommor. Det finns även en rosa skuggbräcka i pergolarabatten.


Medan matte har bundit upp alla tomatplantorna i växthuset har jag haft koll på fågeln som flyger ut och in den delen där det finns möbler och planteringsgrejer. Lite störande tycker jag att han är...

Mjau från Felix

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så flitiga ni är.
Trevlig Helg!

Freedomtravel sa...

Lagom mycket att bekymra sig över när man är katt ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Det ser så fint och prydligt ut och armeringen som är uppsatt för att klättra på ser så jättefina ut! Och kul när man hittar nya små växter i sin trädgård, som dom små bräckorna, man blir så glad!
Och lille Felix är så söt!
Smörblommor, ja, jag skulle plocka på ängen här, den var absolut fullsmockad med smörblommor. När jag kom dit hade man slagit hela ängen, det fanns inte en smörblomma kvar......
Agneta kram

Anonym sa...

Härligt att plocka blommor och torka dem, smörblommor blir så vackra.
Ha det bra!
Birgitta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19