Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 31 mars 2016

På garagetaket...


När matte tittade ut genom fönstret på förmiddagen fick hon se att jag klättrade på garagetaket. Nu var det inte första gången hon såg det, annars hade hon nog blivit mera chockad och orolig...


...men när jag passerade taknocken fick matte nästan hjärtat i halsgropen, även om hon säger att jag verkar ha sugproppar under tassarna.


Jag kom snällt när hon kom ut och lockade på mig, fast jag hade varit en vända på andra sidan taknocken också. Undrar ni hur jag kan ta mig upp på taket?


Det är inte så svårt som det verkar. Bakom garaget är det en bod över ingången till jordkällaren, så man hoppar bara ner på plåttaket och klättrar sedan ner via jordkällarkullen bakom boden. Lätt som en plätt för en katt med klättertalang. Katterna som har levt här tidigare har inte varit lika duktiga klättrare som jag, även om Tiger också klättrade i träd och brukade klättra upp på plåttaket här vid jordkällaren, men det har aldrig tidigare varit katter på garagetaket.


Och jag kom ner utan problem. Ser ni förresten blåsipporna? De har självsått sig på ett par ställen längs kanten till förstukvisten.

Mjau från Felix

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses, jag hade fått dåndimpen om jag varit där. Men jisses en så duktig klättrare han är er Felix. Vacker också. Jag älskar den där stora svansen han har.
Nu blir det härligt för en Felix att ströva ute när det blir vår och sommar.

Vform sa...

JAA, du kan du Felix! Och så fin du är!
Hälsningar också till matte ... ni ska ha en trevlig vårhelg :)
Kramar :)

Skaparglädje sa...

Så nu har du sett dig omkring lite från ovan. Hoppas du såg något intressant.
Trevlig helg!

Sylvia sa...

Inte konstigt att du kan klättra så bra med den underbara svansen som du har men du får låta bli att skrämma dina "föräldrar " så ;)
Önskar dig en fin helg

Villrose sa...

Hm. En riktig fasadeklatrer!
Så trivelig med selvsådde blåveis :)

Steekjes en Stygn sa...

Jösses vad duktig du är men jag förstår att matte inte blir så där jätteglad. Det ser riktig läskigt ut. Så bra att du har listat ut hur man gör. Du är tydligen inte bara en snygging men har hjärna också.
Ha det bra men var försiktig.
Anje

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har missat ditt förra inlägg, eller jag vet inte, jag har inte riktigt hängt med, är kanske lite rädd om min axel efter operationen. Men vilka fina vårlökar du har, och dom krokusarna älskar jag, färgen, storleken, ja allt, och vintergäck har jag försökt med så många gånger där vi bodde tidigare och det gick inte, så här går det ju rakt inte, eller är det kanske det det gör. Jag får prova igen.
Det där med tak, vad är det med små kissekatter och det! Felix klara sig ju galant, det ser man och han har nog sugfötter under tassarna. Tänk han är lika söt fast han växer sig större och större! Vår Nisse, den yngre av våra katter, han vill jämt från verandan och upp på vårt tak, han siktar och siktar men än har han inte riktigt lyckats, det är lite lite långt att hoppa, men jag lovar, en dag sitter han där och då får vi jobb, för han vill säkert inte komma ner!
Vår gamla Pippi som ju är 18 år hon är så vig, så vig, och så snabb i tassen, men jag tror hon är för bekväm av sig för att försöka sig på ett hopp!
Ja, dessa katter! Så mycket glädje dom skänker. Jag gjorde just i ordning för middagen och använde då peppar och Nisse kommer som ett skott och ålar sig fram på trasmattan nedanför köksbänken. Vad är det med peppar och katter, tro?! Det ser så roligt ut och samtidigt passar han ju på att döda trasmattan en aning. Och så har man kul av att titta på det en stund.
Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19