Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 21 september 2015

Plommontider


Nu är det plommontider i tassemarkerna. Först har det varit gulplommonträden som har gett lite gula plommon och nu är det skördetid för Victoriaplommonen.


Victoriaträdet växer och blir större för varje år. Nu är det 5 år sedan det planterades och i år har det massor av plommon, så många att husse har fått stötta några grenar.


Trots att husse har kartgallrat flera gånger i sommar är det tätt mellan plommonen, men de är stora och fina.


För första gången på flera år har det blivit ett par omgångar med marmelad. Det här är en av omgångarna.


Om vi har tur kanske det även blir björnbär nästa år, för den här plantan har matte och husse fått av goda vänner. Nu är den planterad i kanten på jordkällaren intill förrådsväggen. Där ska den förhoppningsvis trivas.


För övrigt har svalorna övergett oss för den här sommaren. De har haft sitt bo högst upp under vindskivorna på husgaveln mot väster, och flugit över dammen och omgivningarna hela sommaren. Men nu har de flyttat söderut för den här gången. Hoppas att vi ses nästa år igen, för det är så roligt att titta på dem när de flyger och leker i luften.

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Meta sa...

Vad härligt med alla plommonen hos er. Det är verkligen ett plommonår i år. Har idag varit och plockat hos en granne där växte de som stora vindruvsklasar. Så häftigt. Det ska bli marmelad här med någon paj och lite kompott.
Ha det så gott i regnet
Kram Meta

livet på landet sa...

Å vad trevligt med plommonträd. Det finns inte här i norr.
Här är det också gärna kissar i hammocken 🐱
Kram 🐥

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, plommon, så gott! Vi har inte ett enda fruktträd här på berget men där vi bodde tidigare hade vi för många (gammal trädgård, med en riktig fruktträdgård) så nu blir man glad när man får av dom som har! Och alla är så givmilda, men det är roligare att gå ut och plocka eget.
Björnbär, det kommer att bli bra! Det är ju så gott!
Och Tiger tältar så fint i förra inlägget. Vår gamla Pippi tältar inomhus under filtar och kuddar så det gäller att sätta sig försiktigt så man inte mosar henne!
Kramar

Fröken Tindra sa...

Det är så gott med plommon! Vårt träd
fläkte sig härom året under all frukt.
Så det vartill att "binda upp" det. Men
förra året kapade vi en del på det så
nu går det bättre.
Kram!

Lena sa...

Underbart! Här har vi inte ett plommon iår, men desto mer björnbär. Bara de mognar innan vintern....
Ha det så skönt!
Kram Lena

Villrose sa...

Victoriaplommer, ja! Vi hadde et i barndomshagen, og jeg spiste alltid til jeg fikk mageknip. Når jeg flyttet til hovedstaden for å studere fikk jeg sendt en balje full hjemmefra, så jeg og studiekameratene kunne fråtse...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19