Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 2 februari 2015

Snödjupet ökar


Oj, vad det har snöat i flera dagar nu. Tur att husse skottar en del gångar lite här och var i trädgården, för annars skulle jag snart inte ta mig fram. Längs gången till entrén räcker snön nästan ända upp till knäna på matte på en del ställen. Fåglarna lever ganska skyddat från sparvhöken under gulplommonträden nu. Ser ni att det sitter en fågel där under träden? 


Och ändå försöker husse att flytta snön långt bort för att inte få jättestora snöhögar vid infarten.


Vid pergolan mellan huset och garaget ser det inte ut att vara så mycket snö som det egentligen är. Men snön räcker nästan ända upp till fönstren på garaget till höger.


Och det är inte mycket som syns nu av drivbänkarna i trädgårdslandet.


Skogen är som en vit vägg när alla träd är snötäckta. Regnmätaren står kvar ute, för husse tar in den när det har snöat och mäter snön i smält form. Matte tycker annars att det är enklare att ta tumstocken och mäta snödjupet på gräsmattan, som nu börjar närma sig en halvmeter snö. Stammen syns knappt på plommonträdet till höger...


...eller på det lilla äppelträdet intill dammen. Brunnen är helt översnöad nu och snart är den stora stenen vid dammen det med.


Bakom syrenhäcken, mitt emot rosenbågen, skymtar man hålet med öppet vatten i dammen. Det är också ett bra ställe att se snödjupet, men då måste man ta sig dit också...


Utsikten från balkongen är väldigt snövit...


...och man anar inte ens Kilsbergen mellan träden. Men om ni har tittat på SM-veckans skidtävlingar i Ånnaboda på TV vet ni att det har snöat i flera dagar här.


Jag gillar att vara ute i snön, vilket husse och matte tycker är lite märkligt. Men om jag är inne blir jag ganska lätt rastlös av mig. När jag bökade i kökslådan med kattgodis och annat kul, hittade jag min bläckfisk med kattmynta som jag fick för ett par år sedan. Den är fortfarande kul att leka med.

Mjau från Tiger

12 kommentarer:

nattugglan sa...

Oj så fin du är där du ligger på en fin matta!,,Du är så lik vår älskade Fritz som gick bort för nått år sen och är i katthimlen..Kanske ni va släkt på långt håll..?? hihi..Mycket snö har ni också, nästan mera än vad vi har här opp i Österbotten. Häls matte din..Mjauuu

Black Iris sa...

Jisses, så mycket snö ni har. Jag tycker nog också det är lite märkligt om du vill pulsa runt i den djupa snön..

Kram Maidi

Inger Johansson sa...

Usch vad mycket snö det har kommit både hos Dej och oss!
Det är vackert att titta på innifrån köket men att gå ut och pulsa i snön överlåter jag till Dej, misse!
Mjau på Dej!

Sylvia sa...

Oj, vad snö ni har! Tur att husse har skottat fram gångar så ni kommer fram. Vet att vår Båtis hade det väldigt jobbigt ett år när det var mycket snö. Jag skickar ,med en länk från min blogg så kan ni läsa http://heltenkelthemmahosmig.blogspot.se/2013/01/fy-katten.html

Ha detså bra :)

Lena sa...

Ja, hjälp vad snö vi har fått och mer verkar det komma - hela tiden!
Inte lätt att vara katt i det här snödjupet. Tur att husse skottar väg!
Sv; Den kedjan är en sådan där som man "hittar" någonstans i uthusen.... Annars tror jag att det finns i någon järn- / bygghandel. Har sett att Bahaus har kedjor i metervara. Slöjddetaljer har också en del, fast då lite tunnare. Clas Olsson kanske?!
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram Lena

Margot sa...

Det var många vackra vinterbilder! Fint när det är vitt på vintern, blir så mycket ljusare då också! Här har snön vräkt ner det senaste dygnet och ska visst fortsätta att göra det under ett dygn till, vi får nog vänta ett tag till på våren!
Ha det gott!
Margot

Solstrimmor sa...

Ja, nu räcker det med snö! Stackars matte som måste skotta sig in på parkeringen på jobbet!

Ha en fin tisdag!
Kramar från Eva-Mari

Mon jardin en ik sa...

Oj, så mycket snö! Men så vackert. Ingen snö alls här. Skönt tycker jag. Tur att husse har skottat så du kan vara ute.
Anje

Rost och rädisor sa...

Vackra snövyer och tuff Tiger som ändå masar sig ut. Här är det bara ca 10 cm snö kvar men det kommer lite nytt hela tiden.
Allt gott
Anette

Skaparglädje sa...

Så fint det är med all snö- Idag har vi haft kallt -13 grader inatt men solen lyste så fint under dagen.
Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Kattmynta är väl något som du gillar Tiger, men att ni katter gillar snö och kyla begriper jag inte.
Även Sixten gillar att vara ute nu.

Vilka vackra vinterbilder du visar, jag ser att ni har betydligt mycket mer än här. Då blev det trots allt en vinter i år oxå, den kommer ju alltid senare, oftast efter nyår, nu blev det in i februari.
Dagarna har ljusnat vi går sakta mot vår.

Klapp och kram/ Eva

::fina:: sa...

Åh vad söt du är Tiger, som hittade en kär gammal leksak! Det tycker jag är härligt! Det var samma sak för Pebbles för ett tag sedan då vi drog ut kylskåpet för att dammsuga där bakom. Där under låg en kattleksak som Pebbles petat in och hon blev så glad så glad över att ha återfått sin leksak att hon lekte med den hur länge som helst! Till sist gick den nästan sönder så jag har fått slänga den..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19