Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 29 juni 2013

I skogshörnan och en utställning

Det blommar överallt i tassemarkerna nu, så matte hinner inte med att fotografera ens. Försommarens blomning gick så fort i år eftersom det har varit ovanligt varmt och skönt hela juni. 


Om vi tar en titt i framkanten av skogshörnan så blommar just nu de självsådda aklejorna. De här lila...


...samsas med de blå intill stenen.


Längst bak i skogshörnan blommar den sena rödlila rododendronbusken. Både den och de två tidigblommande vita rododendronbuskarna i skogshörnan tog stor skada efter vintern, så det var mycket som fick sågas bort. Men blommorna är vackra i alla fall, även om buskarna inte ser så snygga ut i år.


Förra sommaren planterade matte en liten fläderbuske. Den växer högst upp på kullen bakom skogshörnan och blommar redan över förväntan. Så nu när matte har en semestervecka blir det för första gången flädersaft från den egna busken.


I skogshörnan och i dammen intill trivs sädesärlan utmärkt. Det är verkligen underhållande (även för matte och husse) att titta när fåglarna flyger över dammen för att fånga myggor och andra flygfän. Av någon underlig anledning ordnade husse en egen sten till sädesärlan - en sten som är för liten för mig och som jag inte kan komma åt...


Matte bjuder även på några somriga bilder från Rånnesta vid sjön Tysslingen. På våren är det vitt av svanar här...


...men nu har det varit så här vackert med hundkex som blommar och Kilsbergen - De Blå Bergen - i bakgrunden. 


Matte var där före midsommar för att titta på Kajsas keramikutställning. Matte gillar särskilt de här rakubrända askarna med lock. 


Även de här små faten blir ett härligt stilleben när de står samlade. Utställningen som pågår ända till den 24 juli är ett utflyktstips från matte...

Mjau från Tiger

12 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Så härligt med alla blomster! Och stenen ute i dammen till sädesärlorna, det är nog tur att de har en säker (?) landningsplats när det finns Tigrar i närheten.
Vår Tiger har tagit både harpaltar och svalor i år!

Tack för tips om lupinerna, ska ge mig ut med spade när ledighet finnes. :-)

Rigmor sa...

Förstår att det är en njutning att sitta nu om sommarkvällarna och titta ut över dammen!! Vilket projekt det var, och hur lyckat blev det inte??!!
Och nog blommar det både lite här och där, det är knappt så man hinner med. Underbara juni...snart till ända tyvärr!!
Ha det så gott!!
Kram kram

Lena sa...

Varför är alltid de självsådda, "felplacerade" aklejorna de vackraste!!?
Underbart med alla blomster nu!
Vackra bilder från Tysslingen, mina jobbarvägar med andra ord...Det är en av fördelarna med mitt jobb. Ha en fortsatt skön helg! Hoppas ni inte fick allt för mycket åska. (Jag såg molnen...)
Kram Lena

Huset bakom lindarna sa...

Den där stenen i dammen är så fin, rund och läcker i färgen. Förstår att du gillar att ligga och titta på fåglarna som badar. Här har vi bara rosa akleja och de växer precis var de vill! Fina omgivningar du visar, Sverige är härligt på sommaren! Kram/Finas mammis

Margot sa...

Härlig tid nu med allt vackert som blommar! Klart att fåglarna behöver en alldeles egen sten i dammen, snyggt!
Ha det gott!
Kram

Fröken Tindra sa...

Vad fint det blommar i trädgården nu Tiger. Du är väl där och njuter ihop med matte kan jag tänka?!
Ha en fortsatt skön helg!
Kram!

Fröken Fräken sa...

Ja, det är lite märkligt ändå med naturens underverk, först tycker man inte att det händer något bland blommor och blad, och så tittar man bort ett slag och vips var blommandet över och man hann inte njuta sådär som man tänkt sig..
Och myyycket märkligt med den där sädesärlestenen...!

Lisa sa...

Åh så gott med egen flädersaft! Inga flädrar här men om det turas i år så ska jag prova göra något av häggmispelbären (de brukar torka bort men i år regnar det mycket).
En egen sten till sädesärlan var en bra idé. Den snor jag ;-)
Kan fö meddela att det är tillökning på G i detta hus. Om 2 veckor flyttar det in en ny katt! En vacker, vit pojke på 5 år som bott på katthemmet sedan januari. Bildbevis kommer!
Ha en fortsatt fin helg Tiger och matte!

Kram, Lisa

Lövkojan sa...

Underbart med alla blommor, just nu kan man inte få nog av att bara gå runt och lukta på dem:)

Ha det fint, kram Marie-Louise

livet på landet sa...

Vilka härlig sommarbilder. Här blommar det inte lika mycket ännu men snart så....

Kram ♥

Getingedalen sa...

Hej! Vad roligt att du åkte förbi Galleri Svanen och tittade på mina saker! :-) Tack för det! Och ännu ett tack för att du bloggar om det! Vänliga hälsningar Kajsa

Getingedalen sa...

Åh vad glad jag blir att du tittade förbi Galleri Svanen! Och ännu gladare blir jag när du berättar om det i din blogg! :-) TACK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19