Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 24 augusti 2012

Mogna sädesfält och mörka moln


Sädesfälten här omkring börjar mogna nu och vi har hört skördetröskorna arbeta i flera dagar. Men i går gick det nog inte att skörda, för det kom gott om regn flera gånger under dagen. De blågrå regnmolnen fick samma nyans som "de blå bergen" som Kilsbergen brukar kallas.


Om man vrider huvudet åt vänster såg det ut så här. Det var när matte var på hemväg som mörka och bulliga moln tornade upp sig både längs horisonten och högre upp på himlen.


Solen lyste på molnen så att det såg ut som om molnen brann...


...och dansade i solnedgången. Men solen går alltså inte ner i den här riktningen, eftersom det här är mera söderut eller sydväst, utan solen lyser på något sätt upp himlen bakom molnen. Solen går alltid ner bakom Kilsbergen här, vilket är om man vrider huvudet åt höger (som bilden med sädesfälten).

Nu har det varit flera fascinerande kvällar med himlen som gratis underhållning. Vi är lättroade här på landsbygden...

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka himlafenomen ni varit med om! Kul att du fick så bra bilder :)
Ja vädret är allt annat än pålitligt!!
Ha en fin helg
Ann-Louisekram

Elna sa...

Härliga molnbilder och visst är det bra att vara lättroad *ler*. Ha en fin fredag.

Kram och klapp

livet på landet sa...

Konsten är att kunna njuta av små vardagliga ting i livet, som en vacker solnedgång t.ex.
Ha nu en bra helg i Tassemarkerna ♥

Rigmor sa...

Lättroade eller inte...vackert är det så man nästan får dåndimpen!! Ibland är det då för tråkigt med skogen alldeles bakom, vi går miste om alla solnedgångar. Ska nog ta ett samtal med han som äger skogen...
Jaha ja, trodde väl det, Närkes Kil. Jag hör av mej när det är dags för fröleverans... Å prova med vildvinet, vore väl vackert i bågen??!!
Kram kram

Lena sa...

Läckra bilder!!! Ja, nog har vädret varit knepigt de sista dagarna!!!
Den första bilden - sädesfältet- trodde jag först var tagit över stenhällar, med havet i bakgrunden!:) Det var när jag såg den lilla bilden - utan glasögon :)
Ha det gott!!!!

Oljekritan sa...

ja det är snyggt där bortöver...mot bergen de blå.....verkligen fina bilder...öppna landskap är rogivande...och bra jaktmarker väl..på åkrarna..god helg till eder..

Anki sa...

Så otroligt vackert! Önskar att vi hade lite fina solnedgångar här, men skogen är i vägen... men soluppgångar brukar vi se i alla fall :)
Ha det gott!
Kram

Fröken Fräken sa...

Mycket moln och regn har det varit här, fast ingen åska (som jag är förtjust i, men jag bor nog på fel plats för det). Men idag; sol! Sicken chock!
Jag håller med dig, det borde vara solgaranti på semestern och att man blir ledig när det är soligt ute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19