Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 30 juli 2012

Långt före Ernst


Kommer ni ihåg att matte planterade en klematis förra året? Den har växt ordentligt i år och blommar med jättestora blommor. När husse röjer sly har matte i många år tagit vara på en del material och brukar använda det som växtstöd till blommor, bönor, tomater och gurkor...  Så matte var långt före Ernst med den idén!


Helst skulle matte vilja ha ett snickrat blomstöd till klematisen, men i väntan på det får det här naturliga växtstödet duga. "Man tager vad man haver" som Cajsa Warg sade. Men det är någon som äter små hål på både blommor och blad. Vem kan det vara?


Den här nyutslagna blomman är i alla fall felfri än så länge.

Man kan för övrigt ha både glädje och nytta av sly på flera sätt... När matte har tagit de pinnar hon vill ha som växtstöd brukar husse mala slyn som han har huggit ner. Flismaskinen låter förskräckligt så då brukar jag hålla mig på avstånd. Den malda slyn används i stället för barkflis som täckmaterial på flera håll i trädgården: på alla gångar i trädgårdslandet, runt fruktträden och i skogshörnan. Det är både torrt och praktiskt att gå på flisade gångar i trädgårdslandet (för både två- och fyrbenta) och det brukar bli mindre ogräs. Visserligen är det en massa jobb för husse, men flismaterialet är dessutom billigare än täckbark. Sedan blir det förstås bättre utsikt runt tassemarkerna när husse hugger bort slyn.

Mjau från Tiger

15 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Snyggt med slypinnar som växtstöd, hm, det kanske man ska göra någonstans...

Hjärtruds Stuga sa...

Toppen att använda det som finns i naturen. Har också något som äter hål i mina blommor.

Ha en fin dag

Kram Karin

Vitt hus med svarta knutar sa...

I naturen finns många skatter, både för inredning och "utredning", sen finns det ju ett helt skafferi med massor av gott...

Vår matte är också sur för hål, det är något som ätit hål i alla blad på humlen som slingrar sig upp i spaljén vid planteringshörnan.

Ha en fin dag!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Rigmor sa...

Den som gnager hål här på mina blommor (och blad med för den delen...) är bland annat tvestjärten...den otäckingen!! Man kan se honom i arbete sent på kvällen om man tar en ficklampa och jagar runt i rabatten. Om honom tycker jag inte. Tycker inte heller om regnet som nyss började, hade så mycket planerat i trädgården...
Fina bilder, klematisen har en underbar färg!!
Kram kram

Lena sa...

Vacker klematis!
Ernst ideer är ju ofta sånt som vi på landet testat i många år :-)
En flismaskin låter intressant....
Lena

skapa och inreda sa...

Härlig färg på klematisen!
Jag har samplanterat två vita storblommiga klematis som får klättra på samma ställning, den ena med tidig blomning maj-juni den andra blommar nu i slutet av juli-aug.
Ha en bra dag.
Annika

carinaon sa...

Det var en väldigt vacker Klematis! Jag funderar på att plantera en, men har inte bestämt vilken sort ännu. Din hade jättefin färg.
Carina

Elna sa...

Vilken vacker clematis och härlig färg. Kul med ställningen. Ni får ha en skön kväll.

Kram och klapp
Elna

Gizmo sa...

Det blir som allra vackrast när man använder sig av det naturen själv har att ge. Kanonfint med klematiserna.

Gizmo sa...

Det blir som allra vackrast när man använder sig av det naturen själv har att ge. Kanonfint med klematiserna.

Johanna Stålros sa...

Så vacker.....och absolut helt felfri;) Kram Johanna

Anonym sa...

Toppensnyggt växtstöd!
Kram Birgitta

Nillis sa...

Väldigt fint :-) kul att du visar och berättar så bra, Tiger. Mjau på dig

Oljekritan sa...

Snygga blommor din matte har..vilken fröjd för dig att njuta av..Ja Ernst kan ju slänga sig i väggen..;-) med de stöden...dom va bra..
kram kurr och kli på magen

G:a Affären sa...

Men vilken vacker klematis och visst var vi långt före Ernst som förmodligen har varit ut på landet och fått många idéer.
En flismaskin har jag länge funderat på, det verkar vara ett bra sätt att använda sly på. Är de inte lite dyra i inköp? Kanske jag ska tipsa tomten!
Kramar
Cia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19