Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 1 juni 2011

Tysslingedagen

Ni kanske har förstått att matte gillar konstrundor!? I morgon är det dags igen. Och den här gången är det nästan på hemmaplan. Fast nu var det länge sedan som matte åkte iväg på en konstrunda, hon har mest gjort reklam för dem. Kanske åker hon den här gången? Själv tänker jag vara kvar hemma och slöa...


Varje år på Kristi Himmelsfärds dag är det Tysslingedagen mellan kl 10-18. Det är en konst-, hantverks- och kulturrunda i bygden runt sjön Tysslingen - den med svanarna ni vet. Matte tycker att det brukar finnas mycket fint att se på den här rundan. En del utställare håller öppet hemma där de bor, medan andra samlas några stycken i olika samlingslokaler i Vintrosa, Latorp, Garphyttan, Tysslinge by och många flera ställen... Karta och beskrivning av alla utställare finns att ladda ner från Tysslingedagens hemsida. Eftersom det är ovanligt att det är så långt fram som i juni är det säkert väldigt vacker blomning längs vägarna i år.


Nu önskar matte och jag alla bloggläsare en trevlig långhelg (extra lång i år)! Vi hoppas på sol och värme. Ni kanske ser matte någonstans runt Tysslingen...!?

Mjau från Tiger

9 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vi får väl hoppas att matte kommer iväg för att titta på vacker konst och njuta av vacker natur efter vägarna på sin konstrunda. Då kan du ju få ligga och lata dig i lugn och ro helt ostört. Soligt och fint ska det bli så du hittar säkert något mysigt ställe att gosa på.

Önskar dig en riktigt härlig lååååång helg!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Fröken Fräken sa...

Hoppas det blir en rolig konstrunda! Det såg ut att vara en hel del stopp att göra längs vägen. Jag tror att jag kommer att ägna ledigheten åt både slappande, förhopningsvis i solen, och pysslande samt en och annan cykeltur!

Mor Tuta sa...

Det ser ut som även du Tiger varit varm häromdagen.
Min matte o husse var i Örebro för ett tag sedan och såg reklamen om konstrundan, de tänkte på dej då sa de.
De ska till Örebro på söndag igen för att hälsa på barn och barnbarn, men jag stannar hemma och vaktar huset.
Ha en riktigt skön helg nu.
Mjau Taggen o Birgit

Monica sa...

Roligt för din matte att åka på konstrunda! Sköööönt för Dig Tiger att vara hemma och mysa i värmen.
Önskar er båda en skön långhelg. Kram till er båda från mig.

Fröken Tindra sa...

Hoppas att matte kommer iväg en sväng! Och att du får vilat där hemma i lugn och ro.
Kram!

Rigmor sa...

Skulle så gärna åkt på konstrundan, men jag jobbar...Hade annars tänkt att besöka damen som vi lärde oss att fläta pil utav, hon skulle ha öppet.
Angående Julita, det är väl värt resan, även om det är långt. Nu kan man ju tro att det bara finns pelargoner, men så är det absolut inte. Finns en genbank för svenska gamla äppelsorter, de har väldigt mycket olika rabarber och framför allt pioner. Man kan lätt spendera en hel dag där, det finns ett värdshus och ett café också så man slipper svälta ihjäl...Så man behöver inte göra som vi, stirra oss blinda på alla pelargoner...
Hoppas du får en trevlig runda i helgen!!
Kram

livet på landet sa...

Ifjol var jag på konstrunda här i norr en härlig dag men mycket att se. Hoppas ni får en lika bra dag på Tusslingdagen (låter kul)
Kurr på er från oss i norr

Anki sa...

Konstrundor brukar vara trevliga. Man hittar alltid något man gillar!

♥ Babbi sa...

Min matte skulle nog gilla den där konstrundan...men inte jag. Att slöa är livet för en katt...Jag blir nog ensam ett tag idag och sen imorgon då hon tar med sin kamera ut i sommarvädret. Då ska JAG slöa...och käka lite krukväxter. Jag kanske t o m hostar upp en spya på hallmattan. Hon brukar bli så glad så att hon tjuter då :D. Tja'rå /Lars-Åke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19