Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 25 mars 2011

Snö...droppar

Vilken skillnad! För en vecka sedan fick vi 20 cm nysnö. Men den här veckan har våren kommit med rejäla stormsteg. Vi har haft milda nätter och stormiga dagar med 8-12 plusgrader som har tagit hårt på snön. Så nu är det nästan ingen snö kvar på åkrarna här omkring. Det var till och med en traktor ute och plöjde i förrgår. Och i rabatten vid husknuten på södersidan tittar de första snödropparna upp genom snön...

Men vänder man sig och tittar åt andra hållet är det fortfarande gott om snö i trädgården, eftersom den är så skyddad för vindar och solen inte kommer åt överallt. Så det tar ett tag till innan husse kan gräva i trädgårdslandet...

Men nu tar jag mig fram överallt, även där det är snö, eftersom det är skare på snön. Fast i diket är det inte mycket snö kvar längre, så där kan jag spana efter möss.

Mjau från Tiger

11 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga snödroppar, här har jag bara anat dem under snön!
Hälsa matte att vi ses på torsdag kväll:)

Vårkram från Eva-Mari

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Ja, tom blåsten känns OK eftersom den tär så på snön. Märks på katterna att de helst vill vara ute och busa nu. Ha en go´helg
/Karin, Måns och Stubban

Mor Tuta sa...

Härligt att blommorna börjar titta upp och att vi kan gå ut igen på spaning, efter vad det nu kan vara som dyker upp.
Ha en skön fredagskväll.
Mjau Taggen

Fröken Fräken sa...

Trösta er med att ni ändå har mindre snö än vad vi har, även där ni har som mest snö! Men idag har jag köpt nya vårskor, så nu får det banne mig bli vår på riktigt!

Anonym sa...

Jisses ja, det är härligt att bli av med snön. Nu kan både matte och jag gå i skogen lite och på åkrarna. Och grannens katt har vågat sig ut nu, så jag har något att skälla på. Hon är en riktig retsticka. Men du retas väl inte med söta vovvar?
Vov vov Lilla Vargen

Anne-Lie sa...

Roligt att du vill vara med i mitt lotteri. Lycka Till!
//Anne-Lie

Bonnfrua sa...

Härligt när snödropparna tittar fram. Här har nästan all snö blåst bort. Vår Tiger kom in genom det öppna fösntret en dag med en åkersork. Som tur var var den död så vi slapp ha den springandes runt i huset.

Fröken Tindra sa...

Vad skönt Tiger, att du kan röra dig fritt utomhus igen! Här snöar just nu...
Ha en skön vecka och hälsa matte!
Kram!

Jenny sa...

Hej Tiger!
Vad fint med snödropparna som kommit upp hos er!
Här hade nästan all snö försvunnit men så kom det mer idag..blä vad onödigt! Hoppas det smälter bort snabbt!

Gösta och Elvira hälsar!

Kraam Jenny

Möllebacken sa...

Snödroppar är ju ett tecken på att snön krymper och då slipper magen ta i när man tassar fram. Mina tjejer strosar runt lite mer men gilla att vara i växthuset där det är varmt och gott. Får nog täppa till hålen lite bättre där de tar sig in för det är kattförbud där.
ha det gott.
Kram Pella

Monica sa...

Tiger, Tiger vad skönt att du kan "röra" dig lite friare nu.....spana in mössen från diket...Du skulle varit med mig, där jag var fanns de mycket katter och de låg och myste i solskenet. Men snart Tiger får du och matte börja njuta av våren och den sköna solen Och ljuset.
Var rädd om ER båda två!
Varm lång kram från mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19