Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 1 juni 2010

Sorkar och fladdermöss

Det är minsann inte mycket vila så här års! Det ljusnar tidigt på morgnarna och blir nästan inte mörkt på nätterna. Fåglarna kvittrar som mest den här tiden på året, och de börjar mitt i natten. Fågelungarna piper hungriga efter mat mest hela tiden. Mina öron blir riktigt trötta…

På dagarna spanar jag efter sorkar i skogskanten. Ni ser väl hur koncentrerad jag är...

På kvällarna när det mörknar sitter jag på förstukvisten och följer fladdermössens framfart mellan husen. Det sägs betyda tur när man har fladdermöss som bor i huset. De är fridlysta och medför ingen större skada, så de får bo under takkanten. Men de frestar på mitt tålamod ibland när de flyger lågt. Vad de inte känner till är att jag även är en duktig fladdermusjägare!

Matte har sett mig ta en fladdermus en gång. Jag var nog bara något år gammal då, blixtsnabb och en hejare på att hoppa högt. Jag hoppade drygt en meter och fångade en fladdermus som flög för lågt över grusgården. Matte säger att det såg så roligt ut (fast hon tyckte förstås synd om fladdermusen, men den gick inte att rädda). Jag hade fladdermuskroppen i munnen, och vingarna utanför munnen åt var sitt håll, så jag fick liksom mustascher av fladdermusvingar, om ni kan föreställa er hur det såg ut…

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Hade velat se din falddermus där i munnen.

Själv blir jag så varm nu när värmen kommer och igår kliade det på ryggen så jag la mig på gruset och skrek högt efter matte som kom springande med en kam.

När hon kammar mig är det underbart, men samtidigt förfärligt, speciellt bak mot svansroten, så ibland måste jag hugga henne i handen.....det är rätt kul!

Kram från Pippi,
Agneta

Märta sa...

Det är nog samma här,fågelkvittret stör,o skatorna jagar mig,men matte jagar iväg skatorna om de kommer alltför nära,(för de anfaller henne oxå).
Ha en fin dag!
Kram från Smirre(nog kan pojkar skicka kramar åt varandra!)
O matte skickar kramar både till dig o din matte!

Rigmor sa...

Ja du Tiger, tänk va ni katter kan!! Gamla Svea här är en riktig hejare på ÖDLOR! Mindre kul när hon råkar bita av dem på mitten och de springer åt varsitt håll...då ryser matte!!
Ha en fortsatt bra jaktlycka, fast håll dig till vanliga möss tycker jag!

Monica sa...

Tass, tass Tiger, ville bara "kolla" så att allt var väl med dig. Jag ser att du är djupt koncentrerad på sork eller något annat gott...och du vilken hejar du är som lykats med att fånga en fladdermus! Vill du vara snäll & hälsa matta att jag tackar för de vackra bilderna hon tagit när hon var på promenad i och utanför stan. Det var väl skönt för dig att få FF en dag? En riktigt god puss på munnen & en extra kli på huvudet.

skapa och inreda sa...

Bra att du håller koll så att inga obehöriga slinker in:)
Raggisarna hos matte Annika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ååå vad kul för oss att hitta en bloggkompis, annars är det mest matte som sitter vid datorn. Vi får aldrig gå ut, men de andra kattkompisarna som bor i familjen är ute nästan hela tiden och jösses vad mycket roligt de berättar om livet out there. Men det verkar lite farligt också, med bilar och andra katter som kan vara lite elaka ibland. Det går ingen nöd på oss, här inne finns det massor av hyss som vi kan göra. I påskas var det roligt, matte gjorde fina saker med fjädrar, de snodde vi och massakrerade *fniss*. Vilken syn det måste ha varit när du fångade fladdermusen *hihihi*
Vid tangenterna,
Lilla fröken och Bebisen (som matte envisas med att kalla oss *suck*)

Monica sa...

Tiger, din matte tyckte att jag hade en bild som liknade dig...och jag måste hålla med matte! Men vet du va? de kanske är din nya "tjejkompis" för hon är sååå söt och grann. Men troligtvis måste hon ta av sig hatten om ni ska jaga sorkar & fladdermöss.
Hälsa matte från mig.

annika sa...

Så söt du måste ha vcarit med en fladdermus i munnen!
Min syster har en katt som ser ut som du. Han heter Fisen och är stooor men försiktig. Han bor i Tjuse bortåt Lången till.
Vackra Örebrobilder!
Kram annika

Mor Tuta sa...

Hej Tiger!
Hittade dej när jag surfade runt lite, du verkar vara en riktg goding och söt är du, får man säga så till en kille?? En riktig spanarkille.
Här i huset är det jag Taggen som bestämmer det mesta, jag är lite försiktig av mej och kanske lite rädd också, men matte o husse gillar jag.
Du, jag gillar att jaga råttor också.
Kram från matte Birgit

Maleviks Rosenträdgård sa...

oj.....vilken blomning......och söt katt :)
Håkan

Spirande grönt - sa...

Verkligen en koncentrerad sorkjagarblick:)Blev det någon fångst tro?

Ha en fin kväll,

Rebeccca

Huset vid ån sa...

Tack snälla du för dina rara o omtänksamma ord inne hos mig, dom betyder jättemycket.....Kram Therese

Maria/Javabönan sa...

Gomorron lilla Tigern!

Så mycket vackra bilder matte har tagit, gillar verkligen de på träden. Så ser det ut i vår trädgård nu, det är så otroligt vackert.

Bilden på slottet gillar jag skarpt, jag var där på endagskurs i höstas. Det var mysigt och fräscht inuti, riktigt spännande för en dalkulla som jag. I Dalarna hade vi ju inga slott. ;-)

Jag har hört talas om ert oväder i Örebro men här lite längre upp klarade vi oss från det värsta.

Lycka till i sorkjakten!

Kraaaaaaaam

Lilla Huset sa...

Ja, fladdermöss har vi också. Det är en speciell känsla att ställa sig på trappan på kvällen och se de svischa förbi, för de hörs ju inte. Man konstaterar bara att något flyger förbi. Att de betyder tur visste jag inte./Kramen

Anonym sa...

Tiger, jag är faktsikt en hund som heter Lilla Vargen och jag kan också fånga möss! I vintras dödade jag en mus med ett enda välriktad slag med höger tass. Han dog på kuppen! Vi kanske ska smyga oss ut på jakt tillsammans, bara inte min matte märker det. Hon gillar inte att jag kommer hem med "äckliga" djur. Fast musen var hon stolt över. Voff, voff, på dig Tiger!
Ps. min matte Hulda hjälper mig att skriva, jag är ju en gentleman som har prívatsekreterare.

Möllebacken sa...

Men Tiger då! Vilken hejare du är, synd att matte inte var lika snabb med kameran så att hon kunde ha förevigat dig med fladdermusen.
ha det så bra och sköt om er.
Kram Pella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19