Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 26 februari 2017

Vinter eller vår?

tisdags snöade det på förmiddagen, men på eftermiddagen sken solen och det var en strålande vinterdag (men då jobbade matte). På onsdagen snöade det på förmiddagen igen, då vi fick ytterligare 15 cm snö, men på eftermiddagen regnade det och var töväder, och på kvällen blev det minusgrader och frös på så det blev halt ute. Den dagen var jag ute på äventyr hela dagen. Jag var ute i 13½ timmar, så matte och husse började undra vart jag hade tagit vägen. Jag brukar normalt inte vara ute när det snöar eller regnar, för jag gillar inte att bli blöt. Och jag brukar inte vara hemifrån så länge i taget, utan komma in och titta till huset lite nu och då och kanske sova inne på förmiddagen eller eftermiddagen. Jag har inte berättat var jag var den där dagen, men husse tror att jag tog en tur genom skogen till byn, och det kan han ju få tro.... 


På torsdagen var det töväder och solsken igen. Men då var jag helt slut efter mitt äventyr, så då var jag inne hela dagen. Jag njöt i stället av vårsolen som lyste in i blomfönstret. Jag längtade allt ut lite, men var alldeles för trött (och lite rädd efter min vandring) för att ha lust att gå ut.


Snön som kom på tisdagen smälte snabbt bort från träden när solen värmde, men de blev lite pudrade på nytt när det snöade på onsdagen. På syrenhäcken låg snön kvar lite längre.


På torsdagen, dagen efter snöfall, regn och därefter minusgrader, hade det bildats isstavar i stupröret. Men hur kunde det frysa i avlånga bitar?


I slutet på veckan och i helgen har det snarare varit vårvinter än vinter runt dammen. Tänk så det kan variera på bara några dagar. För övrigt har de första sångsvanarna kommit till sjön Tysslingen en bit härifrån, så våren är nog på väg i alla fall. Matte säger att sångsvanarna är det säkraste vårtecknet. De kommer i tusentals till Tysslingen och rastar där på sin väg norrut. Så snart kommer vi att höra dem ända hit från sjön en bit bort.

Mjau från Felix

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Oj, nu blir man ju väldigt nyfiken och vill gärna veta vilken vandring du har varit ute på. Måste vara något riktigt spännande.
Ett riktigt aprilväder hos er....vi har också fått lite snö som smälter bort på en gång. Nu gläds jag åt vårblommorna som börjar blomma i trädgården.
Kram!

Lena sa...

Undra vad Felix hittade på de där timmarna. Alltid oroligt för matte när katterna ger sig ut på äventyr...
Vilket varierande väder vi har! Dagens regn gjorde att snön sjönk ihop rejält och vägen blev ishal... Svanarna började flyga häröver förra veckan och ibland landar de på åkern här nedanför, så nu är det nog snart vår!
Ha det gott!
Kram Lena

Evas Kvarnaro sa...

Jag vet precis vart du varit lille Felix, ett litet frieri kan jag tro, för nu kommer
ju katt-månaden mars och alla vet vad det betyder, hi hi . . .
Hoppas du är försiktig och inte drar i väg alldeles för långt hemifrån,
din husse och matte blir så oroliga då förstår du.
Ni får som vanligt mycket mer snö än vi här i Småland, vädret är annars märkligt
det kan inte bestämma sig, men jag tycker att det är dax med våren.

Sköt nu om dig Felix och tala om för matte vart du går.
Klapp och kram från mig/ Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19