Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 22 april 2015

Världsbokdagen och boktips

Ni vet kanske att matte är bibliotekarie? Och då har hon förstås koll på att i morgon är det Världsbokdagen. Därför ska ni som vanligt få ett boktips dagen till ära. Självklart är det en bok om en katt, vad annars? Men den här gången handlar boken inte om en röd hankatt utan om en svart kattfröken...

Det är Helen Brown som har skrivit boken "Katten Cleo : hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas". Matte har precis lyssnat på den som ljudbok när hon har åkt till och från jobbet. Matte riktigt längtade efter bilturerna... HÄR kan man provlyssna en liten bit ur boken.

Boken handlar om författarens egen familj. Helen är egentligen ingen kattmänniska utan gillar hundar bättre. Men när hennes son Sam träffar kattungen och önskar sig den till sin 9-årsdag kan hon inte stå emot hans önskan, utan de bestämmer att kattungen ska levereras när den är tillräckligt stor för att kunna lämna sin kattmamma.

Sedan händer en tragisk olycka där sonen omkommer. Så småningom ringer det på dörren och de kommer för att lämna katten Cleo. Helen vill först inte att de ska ta emot kattungen. Men hon ändrar sig när hon ser att hennes yngre son Rob blir glad för första gången sedan olyckan. Han förknippar Cleo med sin döde storebror och vill så gärna ta hand om hans kattunge.

Katten Cleo får stanna och familjen börjar glädjas igen. Cleo blir familjens centrala gestalt som är till både glädje och tröst för dem alla. Man får följa katten Cleo och familjen ända tills Cleo till slut dör vid närmare 24 års ålder. Det är en gripande och charmig bok om hur mycket ett älskat husdjur kan betyda för en familj.

Om ni vill har flera boktips om katter kan ni skriva Världsbokdagen i sökrutan på bloggen, så kommer tidigare års boktips upp.

Mjau från Tiger

10 kommentarer:

Charlotta sa...

Jag har också precis lyssnat färdigt på den fantastiska romanen. Oj vad jag grät, speciellt på slutet. Cleo hamnar nog på delad första plats i "kattlitteraturen". Det är samma gripande känsla som i Dewey, bibliotekskatten. Jag blir så rörd över dessa romaner som verkligen kan skildra hur viktig en katt-relation faktiskt kan vara, för en person eller en familj.
Nu har jag antagit en utmaning och lyssnar faktiskt på en berättelse om en hund... ;) Marley och jag, första timmen av 9 är helt OK - fast inte lika gripande som Cleo förstås. Inte ännu i alla fall.
Ha det gott!

Rost och rädisor sa...

Hjärtat smälter ju bara man ser omslaget!
Allt gott
Anette

Huset bakom lindarna sa...

Det låter som en himla bra bok!! Jag måste tipsa min dotter att bums läsa ditt inlägg och det här boktipset!!
Tack för att du delar med dej!
Kramar från Finas mammis som hade besök av massor av humlor och bin igår!!

::fina:: sa...

Åh hjälp, jag börjar faktiskt gråta bara av att läsa ditt inlägg! Hur ska det då gå om jag ska läsa boken.. Underbart, jag älskar att höra om sådana fina relationer djur och människor emellan. Det ger så himla mycket! Vi skaffade ju vår lilla Pebbles när min man drabbats av en utmattningsdepression och hon har verkligen hjälpt oss båda och glädjer oss till tusen varje dag!
Jag vill också tacka för din goa kommentar hos mig igår, det värme och det du säger är så sant, så sant! Kramar!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det verkar vara en bra bok.

Lena sa...

Bara omslaget på boken säger allt....
Här har jag "Gatukatten Bob" liggande på tur!
Ha det gott i vårsolen!
Lena

Hoffmans Design sa...

Min 12 åriga Sofia vill gärna ha den boken tycker du att jag skall köpa den till henne ??

Kram Hoffmansdesign

Gunilla sa...

En riktigt läsvärd bok kan jag se.
Så fint omslag.

Trevlig Helg

Villrose sa...

Ja, dyr kan ofte bli limet i en familie...

Snäckskalsdalen. sa...

Den boken har jag noterat i min mapp om böcker som ska införskaffas! Jag litar på dig när det gäller böcker! Förstår inte varför.....skojar!
Agneta kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19