Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 7 oktober 2014

Löven faller...

...och det i en rasande fart. Det ändrar sig mycket från dag till dag.


Längre bort i vår by är det så fint med höstfärgerna i träddungen och på stubbåkern. Men det ligger redan en hel del löv nedanför träden också.


Här ser man även den gamla smedjan intill den "stora" vägen. Vägen har förresten inte blivit asfalterad än, trots att de började med en del arbeten i somras. Snökäpparna längs vägen kom däremot upp för flera veckor sedan!


Nu är de av plast längs vår väg och lär knappast grönska till våren. Men en bra bit längre bort längs mattes väg till jobbet står den här grönskande snökäppen fortfarande kvar sedan förra vintern.


Närkes Kils-slätten, just här mellan vår by...


...och nästa by, klädd i höstfärger och med Kilsbergen i bakgrunden.


Ett av gulplommonträden på framsidan hos oss har släppt en hel del löv, som bildar en gul matta på gräsmattan.


När solen tittade fram häromdagen var grannens träd så här fina. Till höger om träden skymtar man Kilsbergen och kyrkan i Närkes Kil.


Höstsolen står lågt på eftermiddagen.


På nära håll såg Närkes Kils kyrka ut så här i lördags när matte och husse var där och sjöng med kören på välgörenhetsgalan. Kyrkan, som är stor och rymmer 250 personer, var helt fullsatt!


Alla medverkande fick var sin blomma, så de här kom matte och husse hem med.

Mjau från Tiger

5 kommentarer:

Rigmor sa...

Vilka färger det är nu!! Men det ändrar sig fort, de dalar vackert mot marken. Lite roligt med en grönskande snöpinne, kanske är det därför den fått stå kvar.
Kul att kyrkan blev fullsatt, och det var väl inte så underligt heller. Vi tänkte allt på er, där vi satt i våra husbilar och mös. Men vi kände att ibland behöver man just det där lugnet, att bara vara och sitta och småprata medans mörkret sänker sig utanför. Kan säga att det blev riktigt kolsvart när man står sådär i skogen...
Ha det gott!!
Kram kram

Evas Kvarnaro sa...

När solen skiner blir träden riktigt gyllene . . . .
Men igår var dagen mulen, ja då var det riktigt trist och grått.
Så kul med fotot, nu vet jag hur ni ser ut, säger: whaoo så snygga.
Kan förstå att helgen blev lyckad
och att alla i kyrkan njöt av sångerna och musiken.

Må väl/ Eva

annika sa...

Ni bor verkligen vackert där i kanten av Kilsbergen.
Underbart att det var lyckat i lördags. Vi hade bokat biljetter som jag avbokade då det blev annat inom familjen. Det var en nära anhörig som var med och sjöng där i Västerås.

Hösthälsning
annika

Snäckskalsdalen. sa...

Så vackert det är med färgerna. Här är inga speciella färger, många av löven for av träden i somras när det var så torrt och sen har det inte varit dom där kalla nätterna riktigt ännu.
Väldigt vackert med Kilsbergen där borta!
Agneta kram

Skogslyckan sa...

Hej! Det var så länge sedan jag tittade in här. Har varit en värdelös bloggvän det sista året. Men som du säkert läst om på min blogg så miste jag min son Martin den 16 november förra året. Idag har jag för första gången startat en bloggutmaning inne hos mig och hoppas så klart du har lust att titta in. Kramar Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19