Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

fredag 22 augusti 2014

Guldfiskar till salu!


"Jag kan inte räkna dem alla..." - det är en strof från en gammal psalm som matte kom att tänka på. Ni kommer snart att förstå varför... Ni kanske minns att vi fick två stora guldfiskar till dammen förra hösten? Här är en av dem i dammkanten tillsammans med en gräskarp. Guldfiskarna är minst 10 år gamla, kanske 15, det är ingen som riktigt vet, och de är stora, ca 20 cm långa.


I våras köpte husse dessutom tre silverfärgade små gräskarpar för att de skulle hålla rent från alger i dammen. De var bara 6-7 cm långa då i slutet av april. I sommar har de ätit och ätit, både alger och fiskmat, så nu är de ca 15 cm långa och har snart växt ikapp guldfiskarna.


Två guldfiskar och tre gräskarpar borde vara fem fiskar i dammen. Det kan till och med en Tiger räkna ut. Men guldfiskarna blev så glada när de fick komma till vår damm att de har lekt och lekt... Och det visade sig att Wanda är en hane och Goldie en hona, så nu har vi mängder av små guldfiskar i dammen. Det är minst hundra säger husse... Och så många fiskar kan vi nog inte ha kvar, även om dammen är ganska stor.


Är det någon som är intresserad av små guldfiskar så kan ni höra av er till matte via epost (adressen finns i högerspalten). Ett prisförslag är 25 kr per guldfisk eller 5 för 100 kr om de är 5-10 cm stora (men priset kan diskuteras). Matte har inte lyckats fånga dem på bild, för de är snabba som bara den...


Men så här ser små guldfiskyngel ut som bara är några cm. Dem kan man få gratis. Husse lovar att fånga fiskarna, men de får hämtas (i en lämplig hink eller liknande) hos oss i Närkes Kil, utanför Örebro. Leverans kan även ske till Örebro, Odensbacken eller Lindesberg av husse eller matte. Så om ni bor i Örebrotrakten eller tänker passera i närheten kan ni passa på att köpa guldfiskar till damm eller akvarium. 

Om det inte är någon som vill ha guldfiskar säger husse att jag får äta upp några av dem, men det tycker inte matte är någon bra idé. Så hör av er innan jag börjar kalasa om ni vill ha guldfiskar...

Mjau från Tiger

11 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Jag tycker du kan få dej ett skrovmål:)
En liten smakbit i alla fall!
Så där skulle torsken föröka sig här i Östersjön! Då skulle yrkesfiskarna bli glada!
Ha det bra! Finas mammis

Lena sa...

Lite tidigt att hämta guldfiskar innan dammen är klar....;-)
Inte visste jag att de förökade sig så! Damm är vårt nästa projekt. Vet inte om det blir i höst eller till våren.
Hoppas ni får en riktigt skön helg!
Kram Lena

Meta sa...

Jag röstar på att du får lite extra mat i höst. Här finns inte plats för varken damm eller akvarium. Så det får bli någon annan som blir glad.
Ha en fin helg
Kram Meta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Får hoppas att firrarna får någon ny damm att bo i, än att de hamnar i magen på en Tiger;-) Ha en finfin helg!
Kram,
Regina

Snäckskalsdalen. sa...

Om jag bara hade en damm! Då hade jag kommit och hämtat alla hundra fiskarna. Vi har en damm, men den är naturlig så att säga, så stora delar av året är den totalt torrlag, alltså har vi ingen damm......Synd! Jättesynd.
Agneta kram

Villrose sa...

Du store :-O Hadde jeg bar hatt en dam...

Hanna Semerson sa...

Åh, det hade nog Gucci inte tackat nej till. Alltså att titta på, att jaga dem är nog för jobbigt och så blir man ju våt om tassarna. Tiger har det bra han, med levande teve och allt. :-)

Evas Kvarnaro sa...

Tyvärr tyvärr ingen damm, fast potatisåkern börjar likna en damm nu efter allt regnade, fast vi bor på en höjd.
Grattis till alla småfirrarna, de har vekligen trivts hos er.
Det skulle vara mkt trevligt att få se den dammen med guldfiskarna i verkligheten,
men det är en bra bit upp till er . . . .

Jag antar att Tiger ligger där och tittar på dem ofta, eller så är han van vid dem. Försöker han inte fånga dem då ?

Må gott/ Eva

Rigmor sa...

Se där...inte alla som har så färskt foder inpå husknuten! Tyvärr har vi ingen damm, om man inte räknar in den stora vid kvarnen, fast det kanske vore lite käckt att plantera in guldfisk där. Tänk så förvånade folk skulle bli!hoppas att ni får de flesta sålda!!
Kram kram

Black Iris sa...

Men jösses vad roligt de måste haft när de lekt så mycket.. Vad roligt för er också även om det kanske blivit lite för många..

Kram Maidi

Högagärde sa...

Ja Tiger, det måste vara svårt att sitta där och titta på godsakerna men jag antar att du har skålen full med mat inomhus.

Elisabeth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19