Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 10 april 2014

Förmån, med ålderns rätt


Jag har berättat det tidigare... På vintern brukar matte så kattgräs till mig. Inte för att jag är vegetarian, utan annars äter jag upp mattes ampelliljor. Det går åt en kruka kattgräs i veckan - minst, eftersom det är både gott och nyttigt. Kattgräset ska ätas här på diskbänken i groventrén, för så har jag alltid gjort.


Men husse tyckte att jag inte är lika spänstig som förr. Jag är ju lite till åren kommen nu... (snart 13 år). Så han har fixat en liten trappa till mig för att jag inte ska behöva hoppa så högt.


Husse gjorde en enkel lösning i form av ett löstagbart lock med avfasade kanter, så att det ligger stilla på den mittersta, delvis utdragna, tvättkorgen. Det var virke som blev över från väggpanelen i uterummet som kom till användning. Och när utesäsongen är här, är det bara att plocka bort "trapplocket". Smart, eller hur?

Men det är inget större fel på  min spänstighet, för jag klarar fortfarande av att hoppa upp på varmvattenberedaren som står intill tvättmaskinen här i groventrén/tvättstugan. Men matte hann inte hämta kameran för att bevisa det.

För övrigt är det ganska trist uteväder, med både regn och snö den här veckan. Rejält blött är det nu, efter närmare 50 mm regn sedan i måndags!

Mjau från Tiger

12 kommentarer:

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Här äts det också en hel del gräs.
Men det gör vi på utsidan.

Lena sa...

Tänk vad matte och husse pysslar om dig Tiger. Du har det riktigt bra, men det ska ju en stilig kattherre i sina bästa år ha!!!!
Nu börjar det riva i molnen här och jag hoppas på sol!
Ha en skön dag.

Kram Lena
( Ps. Om matte vill handla plantor, så är det bara att höra av sig. Bara jag är hemma!)

nattugglan sa...

va skönt att du har nått att klättra på..du är ju trots allt 13 år..Bra med kattgräs så du inte äter blommor.

Snäckskalsdalen. sa...

Haha, vi har ställt ett par stolar i olika höjd åt vår Pippi som föddes 1998.....vad blir det, det blir många år det också! Hon kan hoppa, men hon vill inte. Och Nisse, vår lilla kattunge, räknad jag ut nu, att han är inne på sitt 10:e år. Vart tar tiden vägen?
Agneta kram

Hoppas snön smält bort, vi har faktiskt lite sol idag!

Rigmor sa...

Bostadsanpassning måste väl det där kallas...Och man ska ha det bra på sin ålders höst, lite guldkant på tillvaron. Snäll husse...
Ja, veckans väder är väl inget som går till historien som något utöver det vanliga...men nu tycker jag det artar sig riktigt bra. Det är väl för att jag ska jobba hela helgen...
Kram kram

Mon jardin en ik sa...

Så väl din husse och matte tar hand om en medelårig herre som du. Vår Arfeuilles är jämngammal med dig.
Hoppas att ni får en riktig fin helg.
Anje

Sylvia sa...

Båtis här hemma är 14 1/2 nu och han får också hjälp till sina favoritplatser. Lite lyx är man väl värd på ålderns höst ;) Skönt att du snart kan gå ut och tugga gräs. Här "hjälpte" Skrållis mig att beskära plantorna. Inte uppskattat av mig, kan jag lova :(
Jag hoppas att solen skiner på oss i morgon!

::fina:: sa...

Vilken snäll husse du har som gör en så fin trappa till dig, Tiger! Man blir lycklig ända in i själen över sådana till synes små saker som hjälper en liten katt. Men ja, visst är du spänstig ändå men det kan ju vara skönt att få ta det lite lugnt emellanåt också. Hihi, Pebbles älskar också ampelliljor, hon fick helt ta över ett gäng som står i en trälåda på golvet. Jag har fått sätta nya skott utom räckhåll för henne ;-) Kram!

Jenny sa...

Hej Tiger!
Såklart du ska ha ditt kattgräs:) Smart lösning husse har fixat till dig där med trappan.

Våran Diesel är tokig i kattmynta. Den har börjat växa så smått ute i rabatten, han är redan där och gnider sig mot de små bladen, hihi!

Ha en trevlig helg!

Kram Jenny

Huset bakom lindarna sa...

Så väldans bra med en trappa för dej! Men jag tror att du har spänsten kvar ett bra tag ännu! Men det underlättar förstår jag!
Visst har vi fått regn här också, men inga 50 mm. Nej jag treor sådär 15 kanske på ett par dagar.
Men idag inleddes dagen med solsken fast nu kommer det visst lite moln!
Din matte undrade hur jag gjort med vitsipporna i skålen. Jag har lämnat en cm skaft ungefär för att de ska kunna suga vatten!
Kram till dej och matte!
Finas mammte

Nyanser av vitt sa...

Hej,
Tittar in för att önska dig en fortsatt fin helg.
Kram Agneta

Anonym sa...

Så bra du har det, härligt att bli ompysslad!
Kram Birgitta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19