Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 24 februari 2014

Oj, så fort det gick!

Vilket märkligt väder vi har haft den senaste veckan! Förra måndagen hade vi strålande sol hela dagen för första och enda gången på hela vintern. Sedan blev det gråväder igen, och i torsdags och fredags fick vi ungefär 20 cm blötsnö på ett dygn.


På fredagen kom dimman och regnet. De mindre vägarna på slätten var moddiga och väldigt spåriga när matte åkte till jobbet.


De här bilderna är tagna i tur och ordning mot nordost, norr...


...och nordväst på slätten en liten bit hemifrån. Här ska man i normala fall se Kilsbergen i bakgrunden. Det kom visst fukt eller skräp på linsen på mattes kamera. Det är den mörka fläcken som tyvärr syns mitt på bilderna...

I lördags regnade det, och i söndags blåste det. Så i dag var det ingen snö alls kvar på åkrarna! Även här i tassemarkerna är det barmark på vägen och gårdsplanen. Gräsmattan syns redan under plommonträden på framsidan! I dag hade vi hela 9 plusgrader och SMHI har noterat att våren är en hel månad tidigare än vanligt. Men det gör inget, för nu börjar jag längta ut...

Mjau från Tiger

11 kommentarer:

annika sa...

Nästan all snö är borta i vår trädgård så nu kan vårblommorna sticka upp. Gick en runda i går och såg massor av snödroppar i rabatterna. Fort går det som du skriver.
Jo vi var till Broby i lördags. En kompis bjöd mig på födelsedagsfika så då hamnade vi där. Gott var det och trivsamt. Vi får bestämma något datum framöver då Rigmor också kan så tar vi en kopp där.

Ha en fortsatt fin vecka
annika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det har verkligen varit märkligt väder den sista tiden, men nu hoppas jag att det inte kommer någon mer snö. Hoppas alla blommor och växter överlevt vintern, det har ju inte varit någon tjäle utan mer vattensjukt. Ha en finfin dag!
Kram,
Regina

Gunborg Uhno sa...

Nog längtar man ut.Ska bli så härligt när våren bestämmer sig för att stanna.
Kram.

Skaparglädje sa...

Härligt när snön försvinner så fort.

Rigmor sa...

Ja men visst är det underbara dagar nu!! Men att det skiljer så mycket mellan oss när det gäller snömängd, ja det är ju nästan lite konstigt. Här är det snöfritt nu, och efter gårdagen finns det knappt någonting kvar i skogen heller. Och fortsätter dagens väder blir det snart en promenad till, den första är redan avverkad, gäller att passa på!!
Ha en riktigt skön vårdag vid de Blå Bergens fot!!
Kram kram

Mon jardin en ik sa...

Även här är allt en månad tidigare än andra år. Så det är vår ute. Träden börjar grönska lite och överallt finns krokus, påskliljor och ibland redan en maskros.
Skönt att du snart kan gå ut igen.
Anje

Huset bakom lindarna sa...

Javisst är det underligt väder, men det är nog för tidigt för att hoppas på riktig vår ännu, brukar ju komma snö i april!!
Kram/Finas mammis

Meta sa...

Det är ingen idé att misströsta när snön kommer så där när man inte vill ha den, för då försvinner allt på en gång.
Ha det så gott hos er i våryran
Kram Meta

Lena sa...

Ja, här går det undan i svängarna!
Inte helt enkelt att hänga med när väderleken skiftar. Ett par underbara vårdagar har det varit. Så synd att jag har jobbat, men imorgon gör jag bara en kort kväll....
Ha det fint i Tassemarkerna!
Kram Lena

Lisa sa...

Huu, för en massa blötsnö! Men underbart när den försvinner igen :) Vår soliga söndag innebar fler soltimmar än vi haft sedan december, det garanterar jag! Känns konstigt med vårkänslor redan nu men vi ska inte klaga.
Fripassagerare låter lite vanskligt men jag håller med Herr T om att blir det repor så...

Kram, Lisa

Evas Kvarnaro sa...

Ja tänk vad snabbt vädret ändrar sig, det kan vara både positivt och negativt.
Men nu vill vi alla ha vår och den är här nu, även om det kommer bli lite si och så ända fram till den luriga april månaden.
Man ser det magiska ljuset nu !
Kram/ Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19