Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 8 september 2012

En septemberdag vid dammen


Kommer ni ihåg gräset som matte hämtade flera tuvor av i skogen förra året? Det verkar trivas, för så här ser det ut nu med fina vippor. Väldigt roligt att leka med...


Till höger på bortsidan av dammen ser man stenen med det lilla vattenfallet som ger lite spännande rörelse i dammen.


Jag har ju många bra ställen att spana på. Här på kanten av stenmuren kan man också stå och spana bortåt ängsmarkerna. Ser ni att jag står med ena framtassen på en sten och den andra i rabatten? Lite lagom nonchalant...


Det är häråt som jag spanar. Hängbjörken hör till den sorten som gulnar tidigt, medan andra björkar fortfarande är helt gröna. Lupinerna har etablerat sig ordentligt i kanten på markbädden...


...men så här ska väl inte lupiner se ut? Den ser ut som en liten granformad lupin. Det kan vara en blomställning som inte har blivit avklippt, där det har växt ut en massa nya blad. Varken matte eller jag har sett något liknande tidigare.

Mjau från Tiger

16 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh.. så fina bilder!
Vilket paradis ni har :)
Ha en fin helg
Ann-Louisekram

Bea sa...

Vilken vacker damm! Lite avis bara :)
Kram /Bea

Klosterkatterna sa...

Det var oerhört vackert. Gräset passade bra vid dammen och släntväxtligheten var ju så fin. Sedan var det ju också den fina bilden på kissen som stod så nonchalant på muren. Jag tror att han hörde någon mususling.

Tasskram
gammelmatte Gitte

livet på landet sa...

Så fint det har blivit runt dammen och vilket härligt väder ni verkar ha. Hoppas att det blivit bättre med förkylningen.
Kurrhälsningar från norr ♥

Mor Tuta sa...

Så spegelblank och fin dammen är, Du Tiger har mycket fint att njuta av.
Mjau Taggen/Birgit

Margot sa...

Ser fantastiskt vackert ut vid dammen, det är något speciellt med vatten! Nu har jag frön från min lila-klarblåa riddarsporre ifall du vill ha lite, maila din adress till mig så kommer det frön!
Ha det gott!
Kram Margot

Lena sa...

Ja, Tiger gör sig verkligen på bild!!!!
Läcker pyramidlupin!!! Har heller aldrig sett något liknande!
Hoppas förkylningen är bättre o du kan njuta av helgen!!!
Kram!

Oljekritan sa...

Ah du är en häftig kisse du. En karl för sin trädgård...
Du har det snyggt i dina tassemarker..och snygga tassar har du med..
Fint du har det dör du bor.
Kram och kill under hakan,Karina

Fröken Tindra sa...

Vad fint du gör dig vid dammen, Tiger! Jag håller med er, den där lupinen ser lite skum ut. Vad har hänt med den tro? Har du skrämt den?! ;0)
Kram!

Elna sa...

Vacker damm och vackra bilder. Det känns så skönt att Tiger håller koll på allt. Hoppas förkylningen är bättre.

Kram och klapp
Elna

Rigmor sa...

Jaha...där ser man vem som är herre på tronen...lite flott med tassen på stenen...!! Man vet sin plats!! Jättefint runt er damm, ser så väl genomtänkt ut, förstår att ni är stolta över ert verk!!
TACK för kommentaren om mina bilder, jag bugar och tackar, blir rörd och röd om kinderna...Men som jag sagt tidigare, de bilder jag visar är en bråkdel av dom jag tar...många hamnar direkt i datorns papperskorg!!
Jo...vi hoppas att vi är stöd för kusins fru här i gatan...hon vet att vi finns, och vi tittar in lite då och då och ser hur hon har det. Nu låg han i Linköping sen veckan före midsommar, många dagar har både hon och vi andra runt omkring svävat mellan hopp och förtvivlan, men ändå anat utgången av det hela. Om tillfälle ges får jag väl ge kantorn en liten vink vem jag är...vet att han är väldigt populär här i alla fall!!
Ha en skön söndagskväll!!
Kram kram

Anonym sa...

Så underbart det ser ut...
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Jag undrar så hur man skall göra för att reinkarneras som katt i Tigers tassemarker....om jag är riktigt god och snäll, kanske.....tänk vilken drömtillvaro, så vackert!
Agneta kram

Anki sa...

Du har det bra du Tiger... fina, majestätiska Tiger, som tittar ut över jaktmarkerna :) En vacker damm och härlig natur har du där och matte visar fina bilder.
Jag kör också Chrome och har inte haft några problem med bloggen sen jag bytte från Explorer... inte förrän nu :(
Försökte få till ett inlägg under ett antal timmar igår e.m. och kväll, men så gav jag upp...
Ska se om det går bättre nu :)
Ha det gott!
Kram

Gizmo sa...

Matten min vill också ha damm med vattenfall och annat.. Hon drömmer om att flytta ut på landet.. Vem vet, kanske en vacker dag..
Väldigt fina bilder hade du här.. Matten hälsar också att hon tyckte om det förra inlägget. Vilka härliga och spännande lokaler..
Ha det gott. Det har jag haft idag..

Landbohaven sa...

Dejlige billeder fra dammen.
Katten er nu sød.
Tak for kigget.
Ha` en god aften.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19