Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!

Så har det återigen blivit dags att ta det där klivet över tröskeln till ett nytt år. Man stannar liksom upp och tänker sig för lite extra...


Här sitter jag på förstukvisten och tvekar att ta klivet ut i världen... Det var kallt i morse och lite frost på marken. Jag satt så länge så här att matte började undersöka om jag hade stukat tassen. Men det var ju så kallt, så jag var tvungen att värma tassen i pälsen...


Det som jag minns bäst från året som gått är att mina tassemarker förändrades. Ett nytt reningsverk ersatte den gamla trekammarbrunnen, och i samband med det fick vi även en damm. Egentligen är det både en stor och en liten damm med en liten bäck emellan.


Här har det varit många blommor nu i jul- och nyårshelgerna. En del av dem har ni sett i tidigare inlägg, men nu bjuder vi på lite nyårsblommor. En av de vita amaryllisarna blommar så fint med dubbla stänglar.


De vita hyacinterna är som vackrast nu när de är i full blom.Ett annat minne från året är att matte fyllde 50 år. Hon firade födelsedagen i flera omgångar. Den här brudorkidén fick matte i present i mars då hon fyllde, och den blommar fortfarande så fint. Nu kommer den även med nya blommor!


En av de minsta minigranarna som matte och jag hämtade in före jul står så fint på köksbordet.


Den här julgruppen fick matte och husse i julklapp av mattes syster och svåger. Mattes syster har planterat den. Faktiskt den enda julgruppen vi har i år, även om det annars har varit ovanligt många julblommor i år.

Vi har fått många nya bloggvänner under året, både ni som följer mitt och mattes liv här, och ni vars bloggar matte följer. Vi ser fram emot ett lika fint bloggår tillsammans under 2012!

Nu önskar matte, husse och jag er alla en fortsatt trevlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År! Själv ska jag sitta i sovrumsfönstret och spana ut i nyårsnatten. Man brukar se fyrverkerier på flera håll över slätten vid midnatt.

Mjau från Tiger

14 kommentarer:

Margot sa...

Vilka vackra nyårsblommor det bjuds på här! Tack för ett härligt bloggår och så önskar jag er ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Margot

Susanne sa...

Gott nytt år till er!!
Så söööt Tiger är med ena tassen under sig ;)))
kram susanne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vi har ju sett hur tomten förändrats under året och fortfarande hoppas vi att du är försiktig vid dammen, tänk på att isen kanske inte håller eftersom det inte varit så kallt ännu.

Hi hi vi brukar båda sitta så med tassen så att matte ska tycka synd om oss, då får vi lite extra kel;-)

Nu önskar vi dig och din familj ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

Myriam sa...

Jolies fleurs! Tiger tu es trop joli!!!!!!! Bonne année à toi et à ta famille!

Lisa-Maja sa...

Vi har tjuvkikat på alla raketer ikväll...man undrar om dom slåss om vem som har störst bäst och vackrast...vackert var det i alla fall. Som tur är har vi inga skotträdda hundar men vår lille kisse Murre är bekymrad, han tycker inte om det. Nu har det slutat smälla och Murre har kommit in igen...ska nog låsa kattluckan...
Ha det så gott där i fönstret och hälsa till matte och husse.

//lisamaja

Anna Vattenkanna sa...

Gott nytt år Tasse med familj! Här sitter vi uppe, kl är 2, och väntar på att smällandet ska sluta så voffse vågar gå ut och göra det som behövs. Inte lätt när man bor i en större stad... smällandet tar ju aldrig slut, suck!

Kram Anna Vattenkanna

livet på landet sa...

Gott Nytt År till er med!! Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!!

Hälsningar från oss på Fagergården

Fröken Tindra sa...

God fortsättning!
Jättesött fot på dig Tiger. Tur att du "bara" var kall och inte skadad.
Ha en fin dag!
Kram!

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Hej kompis..hoppas du klarade nyårsnatten bra..själv låg jag gömd i skåpet under diskbänken och syrran låg under sängen när det small som värst..men det var lugnt vid ett-tiden så då passade vi på att sova en stund innan vi väckte matte vid 5-tiden för då ville vi verkligen ut och kissa..ha det..kisarna i sennan

Anonym sa...

Vilken härlig bild på Tiger! Jag önskar er en god fortsättning på det nya året.

Kram

Rigmor sa...

Vill passa på och önska er en riktigt god fortsättning på det nya året!! Vackra blommor har ni också, här har det mesta blommat över, det är bara den vita azalean som fortfarande blommar ordentligt, och den står i ett svalt fönster. De andra har väl fått värmeslag...
Kram kram

vitaspets sa...

God fortsättning !
vilka fina blommar och söt bild på tiger
Kram Karina

Madame C sa...

Gott nytt kattår till dig Tiger och var snäll och hälsa matte att jag önskar henne ett härligt trädgårdsår 2012!
Mjau,
Charlotta

Lilla Kullan sa...

Vackert!... och den där tigern vill man ju pussa på.:-) Kram Stina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19