Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

lördag 11 juni 2011

Nyplanterad klematis

Matte har haft 1½ veckas semester och njutit av det vackra vädret. Fast det har även varit åskoväder som slog ut datorns Internet-anslutning tidigare i veckan... Men det har varit mestadels varma och soliga dagar.

Jag vet inte om det är matte eller jag som har njutit mest? Men jag gillar verkligen när jag får sällskap i trädgården. Matte har rensat ogräs, planterat, beskurit och snyggat till lite här och där i trädgården. Och jag är en flitig och duktig hjälpreda!!

Men vad hände med min stubbe? Stubben efter det gamla bigarråträdet har stått här i många år (så länge jag kan minnas). Jag brukade sitta på stubben ibland, utom när matte var så oförståndig att hon ställde en blomkruka där... Det var så kul att pilla bort barken på stubben. Bara att tugga på barken längs kanten och spotta ut när man satt där på stubben... Fast nu var all bark borta, eftersom jag hade varit flitig. Runt stubben brukade det växa krasse varje sommar.

Så här såg det ut förra året. När husse och matte tittade närmare på stubben upptäckte de att den gick att peta omkull lätt som en plätt. Så nu är den ett minne blott, och vips blev det ett tomt hål där stubben stått... I bakgrunden syns här plommonträdet som husse och matte planterade förra året, sedan det gamla Victoriaträdet dött. Vilken tur att de sparade en stubbe av det gamla plommonträdet också! Annars skulle jag inte haft någon stubbe att sitta på nu längre... Det såg lite roligt ut med två stubbar ganska nära varandra (men det har ju bara varit så i ett år), och de visste nog att det bara skulle bli en stubbe kvar så småningom...

Och vad gör man när det blir ett hål i trädgården...? Jo, matte fyllde genast på med ny jord och planterade en klematis som hon fick förra året, och som då växte i en kruka i väntan på någon bra plats i trädgården...

Matte har önskat sig en snickrad blomställning, men i väntan på en sådan får det duga med den här hemgjorda varianten som vi brukar ha i trädgården. "Man tager vad man haver", som Cajsa Warg sade...

Vi har inte bara jobbat i trädgården, utan vi har latat oss en del också (åtminstone jag). När solen är som varmast är det inte så dumt att ligga i skuggan under solstolen... ;-)

I går gjorde matte en utflykt igen. Den här gången blev det till Tant Grön i Vintrosa. Tänk vilken fin handelsträdgård som finns mitt ute på landet! Och matte kom hem med flera kassar med växter... Så nu skulle det ha behövts en till veckas semester för att plantera mera...

Mjau från Tiger

13 kommentarer:

annika sa...

Skönt med semester och ha tid för trädgården. Blir bra med den klättrande Clematisen där ute på gräsmattan. Det blir tomt då ett träd försvinner. Vårt ena äppelträd har gett sig så nu står hela trädet där alldeles kalt. Vi har ännu inte kommit fram till något beslut ang. det. Där har vi en vit Clematis som klättrar högt upp. Vill kanske behålla klättringsmöjligheten.

Ha en fin Pingst!

Kram
annika

Rigmor sa...

Tant Grön, det ska jag lägga på minnet!! Nu är det väl kanske inte så att jag egentligen behöver något, det vore nog bättre att jag gjorde ordning på det jag har...men det kommer, det kommer!!
Klokt att ta lite tidig semester också, det är ju nu det är som vackrast!!
Ha´en skön pingst!!
Kram

Susanne sa...

hoppas att ni får en fortsatt skön helg...Kram från Fare

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken lycka att ha semester när det är så underbart väder. Här har det varit solsken i över en vecka, ingen åska och inget regn. I mattes rabatt har Rosenvialen kommit upp=) Matte sådde den lite sent (som allt annat), men det växer så det knakar.

Önskar dig och de fyrbenta en fin fortsättning på Pingsthelgen!
Kram,
Lilla fröken och Bebisen
(gnm matte Regina)

The Rosegarden in Malevik sa...

Skönt å vara ledig lite :)
Å pyssla i trädgården e inte fel....
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Snäckskalsdalen. sa...

Gott med semester och klematis är fint. Njuut!
Agneta kram

livet på landet sa...

Härligt med trädgårdspyssel och tänk när sen allt blommar...
Och Tiger han myser....
Ha en härlig helg!!
Helena

Fröken Tindra sa...

Ja, vad hände med stubben tro? Men det blev ju ett bra ställe för mattes klematis. Vår gamle kisse (som inte finns kvar längre) älskade också sällskap i trädgården. Det var så mysigt. Våra nya killar får ju inte gå ut själva. Det gick ju inte så bra när vi provade... Men sällskapliga är de och sele funkar bra. =0)
Ha en skön söndag (trots att sem är slut)!
Kram!

Black Iris sa...

Vilken härlig trädgård ni har där. Vi hade också en stubbe som stod i många år och sen gick det bara att puffa till den trots att den var så stor.
Njut av lediga slappa dagar nu..

Kram Maidi

Livet på Vestergård sa...

Där hittade du en bra plats för klematisen! Jag fick en sån av en jobbarkompis precis innan jag gick på semester, men den står ännu i kruka och väntar på en bra plats.
Ha det bra. Kram kicki

skapa och inreda sa...

Klematisen kommer säkert att trivas så ni får njuta av vacker blomning :)
Önskar dig en bra dag.
Annika

Mammasblommor sa...

Jättefin plats för klematisen och så spännande med massor nya växter! Tyvärr är det överfullt i mina rabatter och ändå försöker jag klämma in mer! Alltid tidigt på våren ser det så glest ut i rabatterna och då tänker jag att det går bra att få plats för en massa nytt, men efter några veckor när allt växt upp är det på tok för trångt! Att jag aldrig lär mig:)) Angående aklejorna i mitt inlägg så har jag lite frön kvar av båda sorterna, ifall du vill så kan jag gärna skicka fröna till dig, maila bara din adress till mig! Den finns på bloggen i vänstra sidomenyn i FB-loggan.
Ha det gott!
Kram Margot

Fröken Fräken sa...

Jaaa, nu började jag ju inte att längta efter semester mindre precis! Men om du saknar stubben så är det väl bara att börja klättra i spaljén? Det blir säkert jättepoppis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19