Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

tisdag 3 oktober 2017

Nä, nu blommar det!

Det är alltid något som blommar i tassemarkerna under hela säsongen, men just nu är det inte bara höstblommande perenner som blommar.


Stjärnflockan som brukar blomma i juni-juli blommar om med några enstaka blommor nu, samtidigt som allt runt omkring börjar vissna ner och anta höstfärger.


I skogshörnan är det inte bara stjärnflockan som blommar om, utan även fläderbusken har fått några nya blommor, samtidigt som det finns bärklasar på busken.


Matte har plockat fläderbär för första gången. Eftersom vi inte har haft en enda frostnatt än så länge ligger de nu i frysen i väntan på att bli saft, sylt eller marmelad. Matte har hört att de behöver frysa för att bli sötare.


Matte och husse har klippt äppelträden. Det här är sorten Fredrik som är ett höstäpple som kan lagras hela vintern. Det trädet är det minsta och såg ut så här innan matte började. Det har allt växt lite sedan förra året i alla fall.


En stund senare var det ändå mindre än tidigare...


För övrigt har hösten gjort sig påmind nu när det är oktober, och jag har börjat få min tjocka vinterpäls.

Mjau från Felix

2 kommentarer:

Meta sa...

Ja det är inte mycket som blommar nu. kul när nåt blommar om som inte brukar göra det. Det mesta som har färg här är bladen på buskarna och träden i skogen.Tur är väl det att man har nåt att glädjas över för vädret har jag inte mycket över för,
Ha nu det så gott och njut av sylten som blir.
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Hej, du har så fin päls Felix med fina mönster, så bra att vinterpälsen börjar växa, för snart behövs den extra värmen.
Fläder som blommar nu så märkligt, här fick jag inga direkt bär från busken, men vi hoppas på nästa år, fläder saft är ju så gott.
Höststormarna har börjat riva i ordentligt och då är det gott att få krypa in i sitt varma hus, det gäller både mig och dig Felix och även ditt husfolk.

Klapp och kram/ Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19