Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 27 juli 2016

Svalungar vid dammen


Jag berättade tidigare att vi hade svalor i ett bo vid taknocken. Nu i helgen hade vi gratis underhållning av svalungarna vid dammen.


De fem svalungarna har lämnat boet och satt hela dagarna, flera dagar i sträck, på rosenbågen vid dammen.


Förra året hade New Dawn-rosen vuxit sig stor på rosenbågen, men klätterrosen frös tyvärr ner i vintras. Förhoppningsvis kommer den tillbaka, för den har växt lite sedan matte klippte ner den helt i våras.


Så den kala rosenbågen var en perfekt sittplats för svalungarna.


De satt där hela dagen...


...medan föräldrarna hade det hektiskt för att hålla dem mätta.


Fin utsikt hade de i alla fall över dammen...


...där näckrosorna blommar. Här är det den röda näckrosen "Attraction".


Den här bilden får mig och matte att tänka på de sjungande kolibrierna i Kalle Anka som brukar visas på julafton. Svalungarna sjöng inte, men pep hela tiden. De gjorde några kortare flygturer, annars satt de bara här och väntade på att föräldrarna skulle komma med mat till dem.


Jag tyckte att det var lite jobbigt med allt pipande av ungarna och flygande av föräldrarna, så jag höll mig lite undanskymd, som här på balkongen, där jag kunde speja uppåt mot taknocken.

Mjau från Felix

2 kommentarer:

Lena sa...

Åh, vilka söta svalungar! Här flyger svalorna runt och dyker över katterna, så jag förstår att Felix håller sig lite i bakgrunden! Har inte hunnit se om ungarna har flugit ut medan vi varit borta...
Ha det så skönt!
Kram Lena

bettyl-NZ sa...

It's funny how birds find interesting places to perch and you made a perfect spot! The kitty doesn't look very amused :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19