Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 4 september 2014

På hemvägen

De senaste veckorna har matte åkt en omväg till och från jobbet via den gamla vägen, eftersom det pågår vägarbete på den större och rakare riksvägen.


Men det är mycket vackrare vyer längs den gamla krokiga och backiga vägen, så matte tycker att det är helt ok.


Just nu i skördetider finns det stora halmbalar lite varstans.


De här ligger vackert på det böljande fältet.


Matte kan även hålla koll på hur långt det är hem, för längs vägen finns den här gamla vackra milstenen, som anger 1/4 mil.


Längs en annan mindre väg, som matte nästan alltid åker för att komma till den stora riksvägen, finns det också ett par vackra milstenar. Den här milstenen restes 1781 av dåvarande landshövding Evert A. Frang.


Och en halvmil närmare hemåt finns den här lite enklare halvmilstenen, som restes samma år.


Om ni blir lockade av att ge er ut på mindre vägar tipsar matte om att nu i helgen är det dags för kulturslingan Ljusstråk i Nora bergslag. Ladda ner broschyren och ta en tur på vägarna omkring Nora. Njut av den vackra naturen och upplev konsthantverk på olika platser i hela kommunen!

Om matte inte vill åka så långt kan hon promenera bort till höstmarknaden på hembygdsgården här i byn på lördag. Fast hon borde hellre jobba här hemma i trädgården tillsammans med mig...

Mjau från Tiger

3 kommentarer:

Meta sa...

Nog är det trevligare att åka de mindre vägarna. Har man bråttom kanske den större är att föredra.Vackra vyer på er väg är det.
Ha en fin helg vad ni än gör
Kram Meta

Rigmor sa...

Det är så mycket man borde...betydligt roligare att besöka hembygdsgården kan jag tro!! Trädgården hinns allt med, och det som inte blir gjort, ja det är inte gjort...så enkelt är det!! Och visst är det vackert ute nu, antingen det är tidig morgon eller skymning. Bara att njuta, för snart råder det bistrare tider...
Kram kram

Villrose sa...

Egentlig ganske trivelig med omveger...
Milesteiner er spennende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19