Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

måndag 14 juli 2014

En doft av honung

Samtidigt med smultronschersminen har även honungsrosen blommat, fast på andra sidan huset. Så när man går runt huset vandrar man för närvarande i smultron- och honungsdofter. Förra våren klipptes honungsrosen ner när huset målades och då blev det inte mycket kvar av den stora rosen. Därför blommade den aldrig förra året. När huset var färdigmålat byggde husse en pergola till honungsrosen.


Och i år har vi åter kunnat njuta av vacker blomning och ljuvlig honungsdoft. Honungsrosen är visserligen inte lika magnifik som innan den beskars, men den ska väl fortsätta att växa...


Några grenar hänger ostyrigt ner genom pergolataket, så matte måste upp och klättra på stegen någon dag.


En honungsrosblomma kan vara antingen vit och gul...


...eller mera blekgul. Knopparna är ljusgula och blommorna vitnar efter hand som de blommar. Bilden är tagen efter regn, det är vattendroppar som blänker i bakgrunden.


Tänk att vi nu kan njuta av ett blommande tak på pergolan! I bakgrunden ser ni mattes nya rabatt vid klematisen och gulplommonträdet, som grävdes förra våren och planterades i höstas. Den rabatten får ni se mer av en annan dag.Jag har hittat en gammal låda som står på kant på en bänk i växthusförrådet. Den blev en mysig plats för siestan. Lådan (som mattes farfar har gjort) väntar på att matte ska skura rent den, så vi får se hur länge jag får låna den...

Mjau från Tiger

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Schersmin doftar så underbart, vi har en också, men det är ett tag sedan den blommade över. Där vi bodde tidigare stod den vid brevlådan och man blev extra glad var gång man kom hem och tömde lådan!
Men din honungsros är ju magnifik trots det den gått igenom, men så har den bra hjälp av den fina spaljén också. Vår vilade sig nog lite i år, den var inte så där på hugget som din, men vänta bara!

Agneta kram

Elna sa...

Vackra bilder och vilken fin trädgård ni har. Tiger har hittat en perfekt låda.

Kram och klapp

Meta sa...

Honungsrosen är underbar så länge det varar sen blir det som snö över allt på marken under den.Härlig lite låda du hittat ser rätt gott ut. Det blev väldigt fint med er pergola vid huset.
Ha en skön torsdag
kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Underbar honungsros, hur bär du dig åt för att få den att växa så häftigt fort på ett år. Klippte ni då ner den förra året och redan så hög. Jag har en som köptes förra året, men inte 17 växer den så. Några stackars blommor blev det och den är bara ca 1 meter hög. Är det vår zon det beror på eller vad, rosen har även fått hästskit i våras,(brunnen)ge mig några goda råd.
Jag kan ta någon bild och senare visa på ett inlägg.
Tiger om du visste hur bra du har det där du bor.
Klapp och kram/ Eva

Lena sa...

Så vackert det blommar i Tassemarkerna! Regnet som kom var välbehövligt, men nu ser det ju ut att bli sol igen!
Vilken perfekt låda till Tiger!
Ha det gott!
Kram Lena

Hanna Semerson sa...

Så gott det verkar dofta i din trädgård, Tiger! Och tror du inte du får låna lådan ett tag till. Det är ju en perfekt kattsovarlåda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19