Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 22 september 2013

Höstdagjämning med sommarblommor

Vi har fortfarande sommarblommor i krukorna i trädgården, trots att det är höstdagjämning i dag. 


Det är första året som matte har en Törnrosas kjortel. Inspirerad av andra bloggare köpte matte en liten planta i våras hos Lena i Hagtorp. Se så fint den blommar där den står på stubben av det gamla Victoriaträdet!


Blommorna är minst sagt speciella...


Vid förstukvisten har det blommat så här rikligt hela sommaren trots att matte glömmer att vattna med växtnäring.


Matte köpte plantorna på rea i våras. Petuniorna med dubbla blommor har blommat tacksamt hela sommaren. De håller sig fräschare längre än de enkla blommorna.


I krukan på andra sidan trappan är det en något udda färgkombination. Men så var det ju reaplantor...


Även vid växthuset ser sommarblommorna fortfarande oförskämt fräscha ut. De får bara eftermiddagssol, så petuniorna har inte lika många blommor nu...


 ...men är inte så tokiga ändå. Den mörkt vinröda petunian är riktigt snygg.


Änglatrumpeterna har stått ute hela sommaren och växt ända upp till taket på skjulet bakom garaget. Men de har inte fått en enda blomma än, trots att de snart är 10 år gamla. Den ena är uppdriven från frö av mattes brors fru. Den andra är en stickling från den första plantan. Men ingen av dem har någonsin blommat. Tidigare år har de stått i växthuset, men i år har de stått ute och fått mera sol, vilket de ser ut att gilla. Men nu när temperaturen börjar sjunka är det nog snart dags att flytta in dem. Men hur ska de få plats i förrådet....?

Mjau från Tiger

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken blomsterprakt, när solen skiner kan man tro att det fortfarande är sommar.
Kram Birgitta

Meta sa...

Visst är det härligt att det växer men ibland kan det bli för mycket av det goda.Det är så härligt i år med all blomprakt så länge.
Ha en fin vecka
kram Meta

Lena sa...

Vad fint det blommar hos er!!!!!
Visst har det varit en fantastisk sommar och höst!!!
Ha det så bra!!!
Kram Lena

Högagärde sa...

Det känns nästan lite svårt att göra om sina planteringar till höstplanteringar när de fortsätter att blomma så fint. Fantastik klockranka hon har din matte.

Elisabeth

Rigmor sa...

Det är nästan så att sommarblommorna är som finast nu, de som fått vatten under den fina perioden vill säga...Började titta över pelargonbeståndet idag, alla kommer inte att få rum i vinter, så det är bara att sålla...tråkigt, för en del blommar fortfarande. Väldigt mycket vackert som blommar hos er, och Törnrosas kjortel var ny för min del förra sommaren, i år blev det inte fullt lika många plantor ur fröpåsen. Änglatrumpet har jag däremot ingen, men det kanske vore något till nästa sommar. Just ja, jag skulle ju dra ned på blommorna...*blink,blink*...
Får hoppas att den utlovade frosten till i morgonnatt uteblir så dina blommor klarar sej ett tag till!!
Kram kram

Mon jardin en ik sa...

Så vackert det fortfarande är med alla sommarblommor. Ni däruppe i Sverige har verkligen haft en lång och bra sommar. Hoppas ni får njuta lite till. Fast du tycker väl om hösten med med alla blad som kommer ner och som man kan leka med.
Ha det fint.
Anje

Änglarum sa...

Hej! oj så fint det prunkar än hos dig! jag har också en sådan blomma (den översta)faktiskt för första gången..ha en fin vecka!kram Jessica

Skaparglädje sa...

Ja, tänk så länge sommarblommorna står i år tack vare den fantastiska hösten...Men nu har de lovat ett par frostnätter hos mig.
//Anne-Lie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19