Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

söndag 24 juni 2018

Pioner och fingerborgsblommor


Nu har pionen som blommar sist slagit ut! I år kom den redan i midsommarhelgen, eftersom allt är så tidigt den här sommaren. Blomman på "Duchesse de Nemours" är magnifik och doftar alldeles, alldeles underbart. Den stora blomman, som är gul och vit, blommar i slutet av alla pionerna, precis som finalen på ett fyrverkeri där man sparar det största och mest imponerande till sist. Den är ändå fylligare och tjusigare i år jämfört med för två år sedan. Och tänka sig - det sitter en knopp till där i övre högra kanten på blomman (som ser ut som ett ljusgrönt litet äpple)! Så det kommer minsann en blomma till så småningom. 


Pionen intill i den "nya rabatten" fortsätter att blomma. Det fanns ju gott om knoppar på den.


"Bowl of Beauty" är minsann vacker den med, även om blommorna är väldigt mycket mindre än på den magnifika som står intill.


Fingerborgsblommor i samma rosa färgskala har sått sig själva lite varstans i trädgården.


Men de har lämpligt nog placerat sig perfekt, bland annat här i framkanten på rabatten vid grusgården mellan huset och garaget.


De trivs alldeles utmärkt i grusgården tillsammans med aklejor och rödbladig klöver, som också självsår sig framför rabatten där det växer rosenvial och liljor som kommer att blomma så småningom.

Mjau från Felix

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19