Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

onsdag 29 januari 2014

Vinterspår

Ni som följer bloggen vet att matte lite då och då tipsar om kulturutflykter i närheten. Här kommer årets första tips! För nu i helgen 1-2 februari är det Vinterspår, precis som det brukar vara första helgen i februari varje år. Det är Lindesbergs kommuns största årliga kulturevenemang. I år är det sjunde året och intresset ökar för varje år. 


Ladda ner broschyren med karta och alla medverkande, eller hämta broschyren på något av biblioteken i kommunen. På Lindesbergs stadsbibliotek finns redan en pågående samlingsutställning, Försmak, där man kan se något från var och en av de 117 utställarna och programpunkterna.

Passa på att få en rejäl dos med kultur i helgen och samtidigt njuta av det vackra snövita vinterlandskapet mellan de olika stationerna i Bergslagen. Kanske möter ni matte någonstans i den södra delen...

Mjau från Tiger

söndag 26 januari 2014

Isdygn

Det senaste dygnet har det varit nationellt isdygn. Matte har hört att det kallas så när det är minusgrader i hela landet i minst ett dygn. Och här har temperaturen i stort sett hållit sig mellan 5 och 10 minusgrader sedan snön kom för ett par veckor sedan. Lite kallare vid några tillfällen. Men jag vet ett bra sätt att bli varm när jag är frusen...


Jag sätter mig på laptopen. Den är alltid hopfälld eftersom det finns ett annat tangentbord och större skärm kopplad till datorn. Jag passar på när matte eller husse sitter där så att skrivbordslampan dessutom lyser alldeles ovanför. Lysrörslampan värmer så skönt och man blir även lite varm om tassarna och rumpan. Jag får en alldeles särskild strålglans där i ljuset säger matte. Men det blir visst svårt att se vad det står på bildskärmen när jag sitter där...

Mjau från Tiger

onsdag 22 januari 2014

Ljuvliga amaryllisar


Vi har just nu tre stycken ljuvliga vita amaryllisar som blommar. De är inte bara vackra med sina fyllda blommor och gröna mitt. De doftar även gott! De amaryllisar vi har haft tidigare år har inte doftat så mycket, så det här var en glad överraskning. Både matte och jag gillar ju vita blommor som doftar.


Den första amaryllisen slog ut lagom till nyår. Sedan har alla tre amaryllisarna blommat oavbrutet med två stänglar var och med fyra klockor på varje stängel. Den här tredje amaryllisen står på köksbordet och sprider väldoft. Det är den vackraste av dem. Trots att det är samma sort så skiljer sig blommorna lite mellan de olika lökarna. Härligt att vi får njuta ett tag till av de vackra blommorna.

I skrivande stund har antalet unika sidvisningar på min lilla blogg passerat ofattbara 75000! Hur gick det till? Med tanke på att de som kikar in på bloggen utan att klicka in på ett enskilt inlägg inte räknas med i statistiken så är det en enorm siffra för en liten (hm, nåja...) katt som jag. Tack för att ni tittar in så troget! Ett speciellt TACK till er som lämnar en liten hälsning till mig och matte också! Vi får nog fundera på om vi ska fira detta på något sätt, men det blir kanske senare i vår...

Mjau från Tiger

lördag 18 januari 2014

Snögirlanger på pergolan


Har ni sett vilka lustiga snögirlanger det är på pergolan?


Märkligt att det kan bli sådana snöformationer och att de hänger kvar. Det är ju första vintern med pergolan som husse byggde i somras, så det här är något som vi aldrig har sett förut.


Lite läckert är det allt när snögirlangerna hänger så här. Honungsrosen som klättrar på pergolan har fortfarande kvar ganska många gröna blad. Matte undrar hur den ska klara sig i vinter. Vi fick mera snö häromdagen, vilket märks på drivbänkarna där bara överdelen syns nu.


Från fönstret på övervåningen ser det ändå roligare ut när man tittar på pergolans snögirlanger.

Mjau från Tiger

onsdag 15 januari 2014

Nej, se det snöar...

Som ni märker så poppar den ena vintersången efter den andra upp nu...


I morse när matte och jag tittade ut genom dörren vid huvudentrén möttes vi av snöklädda rododendronbuskar. Det hade snöat i natt igen!


Gulplommonträden blir ett enda...


...virrvarr av grenar och snö. Vackert!


I måndags hade vi 16 minusgrader, men de senaste dagarna har det "bara" varit 6-8 grader kallt. Så snön som faller är lätt och fluffig. Här ser man ingen skillnad på gräsmattan rakt fram och dammen till höger om stenen. I förgrunden ser man locket till den djupborrade brunnen.


Mattes hjärtformade blomstöd i husrabatten har fått lite extra vågformad snödekoration. Vackert!


Från sovrumsfönstret har jag den här utsikten när jag ligger på fönsterbrädan ovanför elementet. Varmt och gott, men ändå full koll på vägen där borta. I dag såg jag ett par traktorer, både bonden som plogade vägen och grannen som plogade sin infart och gårdsplan. Det har fortsatt att snöa hela dagen, så vi har fått ca 10-15 cm snö i dag.


När jag inte låg på fönsterbrädan grottade jag ner mig i duntäcket på mattes säng större delen av dagen. Jag har inte varit ute på nästan ett helt dygn, fast i kväll vågade jag mig ut en liten stund. Men nu är jag inne igen...

Mjau från Tiger

söndag 12 januari 2014

Hej mitt vinterland...

"Hej mitt vinterland, nu är jag här. Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen..." Precis så var det i går. När vi vaknade på morgonen snöade det ute och var vitt på marken. Och det har fortsatt att snöa lite, så lagom till Tjugondag Knut fick vi vinter här i tassemarkerna. Från att ha haft 8 plusgrader för ett par dagar sedan har vi nu 9 minusgrader, så det blev ingen kramsnö att kasta snöbollar med. Själv har jag mest legat inne i favoritfåtöljen, men matte var ute med kameran en stund strax innan det mörknade i går eftermiddag.


Bron från vägen till trädgården över det nygrävda diket är snödekorerad och ser mera ut som en stege eller järnvägsräls.


Om man går över bron och sedan vänder sig åt vänster befinner man sig här på framsidan av huset där gulplommonträden står hitom diket och vägen.


Fortsätter man i stället rakt fram kommer man bort till dammen som plötsligt fick ett istäcke.


Den stora stenen vid dammen i vinterskrud.


Stenmuren vid rosenbågen fick ett annat utseende när snön har lagt sig som en extra dekoration.
Tänk att vi fick se julgranen med snö på till sist!

 

När jag sitter på förstukvisten ser man planket vid garaget och delar av pergolan. Rosenvialen på planket har också blivit snödraperad. Fast i dag har vi ändå lite mera snö överallt... Behöver jag berätta att jag inte har varit utomhus?

Mjau från Tiger

torsdag 9 januari 2014

Innelek


En ullig ryamatta, ett bordsben och en papperstuss (eller helst en hel massa tussar) är allt man behöver... Sedan kan man roa sig en bra stund med hjälp av matte eller husse. För jag behöver någon som kastar papperstussarna som jag ska fånga. Helst ska de fångas under mattan och runt bordsbenet. Det blir lite mer avancerat då...

Nu i kväll hällregnar det ute och husse har läst av att temperaturen kryper nedåt. Det blir kanske snö i natt eller under dagen i morgon. Då kan vi kasta snöboll utomhus i stället. Det var jättelänge sedan, och det brukar jag gilla. Jag är duktig på att fånga lyra, både med snöbollar och papperstussar!

Mjau från Tiger

tisdag 7 januari 2014

Back to business

I dag började matte jobba efter 17 dagars ledighet. Vem bryr sig...? Fast det blev faktiskt lite ensamt hemma, åtminstone en stund. För lustigt nog har husse nästan mera ledigt nu än över alla helgerna, och matte undrar varför hon inte har flera semesterdagar...


Matte blir i varje fall glad när hon en bit hemifrån passerar det här huset på vägen från jobbet. Visst är det tjusigt upplyst! Likadant varje år från första advent till Tjugondag Knut. Så det är bäst att matte njuter nu för snart är det slut för i vinter...

Mjau från Tiger

söndag 5 januari 2014

Julkatter


Matte säger att den här sötnosen heter Seppo. Han är en kattunge som kommer från gården där husses bror bor. Men nu har Seppo flyttat hem till Max och husses syster med familj. Visst är han söt den lilla julkatten? En riktig liten charmör enligt matte och husse som träffade honom i mellandagarna.


Max gillar sin nya kattkompis. Tidigare var Max inte så kattsällskaplig av sig. Den gamla katten (som inte lever längre) och Max kom inte alls överens, men nu när Max är äldst går det bra. Jag skulle också vilja träffa mina kattkusiner...

Mjau från Tiger

fredag 3 januari 2014

Nytt år och flera blommor

Det är många blommor här hemma nu. Nästan som i en blomsteraffär, men bara nästan... En del blommar länge, andra blommar över snabbare.


Lagom till början av det nya året har en av de vita amaryllisarna slagit ut! Den är så vacker med grön mitt och fyllda blommor. Den doftar dessutom, och ni vet ju att både matte och jag är svag för doftande vita blommor.


Så än så länge njuter vi av lediga dagar och alla blommorna inomhus. För utevädret är ingen höjdare, mest gråmulet och regn. Men nyårsnatten var klar och fin, så vi såg en hel del fyrverkerier över slätten, på säkert avstånd ifrån sovrumsfönstret.

Önskar er alla en God fortsättning på det nya året!

Mjau från Tiger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19