Tigers efterträdare Felix

Tigers efterträdare Felix

torsdag 30 december 2010

Nyårshälsning

Här sitter jag uppflugen ovanpå varmvattenberedaren och funderar. Så här vid årsskiftet tänker man lite extra på det år som har gått och det nya året som ligger framför. Det är som att ta ett stort kliv över en tröskel till det nya året och stänga dörren om det gamla året. Vad har man egentligen gjort för avtryck här i världen?

För matte och mig har det varit ett spännande år i bloggvärlden, något som var nytt för oss i våras. Vi har fått många goa bloggvänner under året, både ni som följer mitt och mattes liv här, och ni vars bloggar matte följer, även om vi har varit lite slöa nu i vinter...

Här har vi tillräckligt med snö nu tycker jag. Så här ser det ut i hörnet med trädgårdslandet och växthuset. Som ni förstår har jag svårt att ta mig fram i mina tassemarker, och ligger helst inne och slöar i stället.

Matte, husse och jag önskar nu alla en trevlig nyårsafton och Gott Nytt År! Själv ska jag sitta i sovrumsfönstret och kolla lite extra mitt i nyårsnatten. Man brukar se fyrverkerier på flera håll över slätten här. Säkrast att vara inne då...

Mjau från Tiger

söndag 26 december 2010

God fortsättning!

Matte och jag tackar för alla julhälsningar! Hoppas att ni alla har haft en skön julhelg! Kanske har en och annan av er varit på julotta eller julkonsert den senaste veckan. De här bilderna tog matte när hon var på julkonsert fjärde advent. Fast det kunde lika gärna vara bilder från en julotta någonstans i landet...


Matte, husse och jag önskar er alla en God fortsättning!

Mjau från Tiger

torsdag 23 december 2010

Julhälsning

Nu är det jul! Amaryllisen på köksbordet började blomma lagom till fjärde advent...

och den vita Julstjärnan har stått på matbordet i stora rummet länge nu.

I ett av köksfönstren hänger en adventsstjärna. Det syns på Rhododendronbuskarna utanför fönstret att det är riktigt kallt ute. Så fort det blir minusgrader viker de bladen neråt. Jag brukar sitta i fönstret bredvid och titta på småfåglarna när de äter på talgbollarna som husse har hängt upp i plommonträdet.

Här har vi ca 40 cm snö och KALLT som bara den. Burr! De sista dygnen har det varit mellan 22 och 28 minusgrader. Ni förstår väl att jag mer eller mindre har gått i ide nu!?

Matte, husse och jag önskar nu alla en riktigt avkopplande och GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Mjau från Tiger

fredag 17 december 2010

Hult Säteri

Matte var på julfest med arbetskamraterna en kväll den här veckan. De var till Hult Säteri som ligger i Bergslagen mellan Lindesberg och Nora. Matte berättar att där åt de väldigt god mat, ett fantastiskt julbord med egenproducerad mat gjord av lokala råvaror.

Det är en underbar miljö, och i år bjuder man på riktig julstämning när marschallerna lyser i snön. De båda granarna vid infarten bildar en portal som man åker igenom.

Och i entrén möts man välkomnande av den stora granen som sträcker sig upp till nästa våning.

Sedan har inte matte flera bilder på den vackra miljön, för de hade fullt upp med att äta hela kvällen... Men titta in på Hult Säteris hemsida, så kan ni njuta av flera bilder.

Mjau från Tiger

söndag 12 december 2010

Tre älgar och en räv

Det är spännande att bo på landet! Det är inte bara jag som gillar naturen, utan både husse och matte njuter av årstidernas växlingar och av att vara nära naturen.

När matte åkte en mindre grusväg på väg till jobbet för några dagar sedan, så dök det upp tre älgar bakom en krök. De stod där så stilla på vägen som om de ägde den. Och det gör de nog, för det är en grusväg genom skogen. Älgarna beslöt till sist att flytta på sig, så matte kunde fortsätta med bilen. Den här gången hade faktiskt matte kameran med i bilen (till skillnad mot i början av maj) – men oturligt nog låg kameran i baksätet. Och med tre stora älgar som stod i diket på vänster sida av vägen, ville inte matte kliva ur bilen för att hämta kameran. Hoppas att kameran ligger i framsätet nästa gång matte ser några älgar på så nära håll…

När matte åkte hem från jobbet samma dag skuttade en räv över vägen och hoppade över en stor snödriva in i en trädgård i byn, bara några hundra meter hemifrån. Det kanske var den jag hörde när jag var ute en liten stund...

Här hemma är det fullt av spår i snön efter rådjuren och även några harspår.

I dag lyser solen och det är kallare igen, och jag ligger förstås inne och sover...

Mjau från Tiger

måndag 6 december 2010

Det snöar...

Nu är det inte så kallt längre, men det har snöat igen. Så jag är mest inne i alla fall. Om inte husse har skottat ordentligt, vill jag inte gå i snön. Då får man försöka hoppa i fotspåren efter husse och matte, för jag gillar inte när snön går upp på benen och magen. Det blir så kallt och otäckt. Men om det är skottat går det bra att vara ute, åtminstone en liten stund…

Så här ser granen ut som husse har satt upp i trädgården. Riktigt mysigt när det lyser i mörkret.

Mjau från Tiger

onsdag 1 december 2010

Varför ska det vara så kallt?


Jag har knappt varit ute på flera dagar. Vi har 20 minusgrader i kväll igen och som varmast i dag var det 15 minusgrader! Så ni förstår att jag tycker att mattes duntäcke är varmt och skönt just nu. Och matte är glad för en fotvärmare i sängen. Bättre än en vetekudde säger hon. Fast frampå morgonen ligger jag inte vid fotändan utan oftast mitt i sängen och matte har fått maka sig åt sidan. Jag brukar ligga tätt intill matte, och om hon flyttar sig en bit så flyttar jag efter och trycker mig mot henne. Ibland måste jag lägga mig ovanpå hennes ben eller mage för att hon ska ligga still.

Men… man kan ju inte sova hela tiden, bara nästan. Motionen och sorkjakten får vi spara till våren. För nu förflyttar jag mig som mest mellan huset och garageförrådet, där jag sitter på en dyna på frysboxen och tittar ut genom fönstret. Fast jag blir sååå rastlös när jag inte kan vara ute och springa av mig. Matte har fått leka med mig som om jag var en liten kattunge och inte en stor Tiger. Med en papperstuss och en ryamatta kan man ha riktigt kul!

Mjau från Tiger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Kitty Cat 19